18.08.2015  |  Kitchen  |  Udstyr

Eksklusive støbejernsgryder af genbrugsjern

Jernbanesveller og udtjente lastbiler forvandles til eksklusive støbejernsgryder. Det giver de ansatte i butikkerne en fantastisk historie at fortælle kunderne.

Bæredygtighed, funktion og design går hånd i hånd, når FunNordic til efteråret præsenterer støbejernsgryder og –pander fra hollandske Bekk Homeware på det danske marked. Og der er en super god historie for de ansatte i butikkerne, at fortælle til forbrugerne, for gryderne og panderne er nemlig skabt af genbrugsjern. Det betyder, at Bekks grydeserie harmonerer perfekt med den tendens, der er i tiden.

Bekk Homeware er en nyetableret virksomhed, men manden bag, Mark Suurbier, er bestemt ingen novice i branchen. Mark Suurbier kommer fra Princess, hvor han netop har arbejdet inden for det segment i en årrække.

”Mark Suurbier har udviklet ideen og designet gryderne, og de produceres på en af de mest moderne og anerkendte jernstøberier i Holland og faktisk i hele verden. Så der er virkelig styr på støbejernet”, fortæller Christian Leisner, der er indehaver af FunNordic, som står for forhandlingen i Danmark såvel som i det øvrige Europa.

Den første serie af gryder og pander, der er kommet ud af de brandvarme støbeovne, er skabt af gamle jernbanesveller, og det kan forbrugeren se i bunden af gryderne, hvor der faktisk står ”Rails”.

”Tanken er selvfølgelig at udbygge serien med gryder skabt af andre jernmaterialer eksempelvis gamle lastbiler, tanks fly eller biler – bare det er rent jern. Hvad gryderne er skabt af, vil være markeret i bunden”, forklarer Christian Leisner.

DNA’et er genbrug
DNA’et i Bekk Homeware er genbrug, men funktion og design spiller også vigtige roller, og således er gryderne udstyret med et indbygget termometer, der er håndbygget i Tyskland, og som kan fortælle brugeren, hvad temperaturen er i gryden, og en medfølgende vejledning fortæller selvfølgelig, hvilke retter der skal have hvilke temperaturer.

”Det er forklaret, hvad temperaturen skal være, hvis man vil stege i gryden, hvis man vil slowcooke eller andet”, lyder det fra Christian Leisner, der ikke var i tvivl om, at her var noget nyt og spændende, da han så gryderne første gang.

”Jeg synes, at ideen er rigtig. Forbrugerne tænker mere og mere bæredygtigt, og samtidig handler det i dag i høj grad om kvalitet i køkkenet, hvilket i øvrigt også er en del af bæredygtigheden, for har man først en gryde i støbejern, holder den hele livet”, fastslår Christian Leisner, og netop derfor mener han også, at Bekk Homeware udelukkende skal sælges i faghandlen, hvor man kan fortælle historien til forbrugerne.

I øvrigt er støbejern klart på vej frem på trendsiden til både mænd og kvinder i køkkenet. Således tegner støbejern sig i dag for 6-8 procent af det samlede, danske grydesalg, og markedet er i vækst blandt såvel unge som lidt ældre.

Gryderne fås både med og uden termometer, og i såvel 24 cm. og 28 cm. Knoppen er i aluminium, så den ikke bliver så varm som resten af gryden.

Panden er 28 cm. i diameter, og har et 28 cm. langt håndtag i FSC certificeret hårdttræ samt en hank i modsatte side, så den let kan bæres rundt.

Prisniveauet er 995 kr. for panden og 1299 og 1499 kr. for gryderne. Vil man have indbygget termometer, koster de 250-300 kr. mere, og Christian Leisner slutter af med at fortælle, at Bekk Homeware er ude i butikkerne i begyndelsen af oktober.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere