08.09.2022  |  Interior  |  Dekoration

Efter 45 år, står Nordeuropas største plakat forretning, over for et ejerskifte der forpligter.

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den kendte plakat forretning Posterland, som første gang åbnede dørene tilbage i 1977, står nu med en konkurs bag sig. En konkurs, som har drevet virksomheden i hænderne hos Poster & Frame, der nu ejer den historiske virksomhed og hermed ansvaret.

Vi kender alle Posterland som det velkendte skattekammer, der i sine første år holdte til på Strøget, og senere etablerede sig på Gothersgade overfor Kongens Have — også kendt som “plakathjørnet” i folkemunde. En plakat forretning som udover musik- og filmplakater også huser reproduktioner fra Statens Museum for Kunst, Louisiana og Arken.

“Da vi hos Poster & Frame blev bekendt med, at Posterland stod overfor en konkurs var følelserne mange, både nostalgiske men også en mærkbar drivkraft, og motivation for at gribe stafetten, og føre Posterland videre i den ånd forretningen fortjener.” udtaler Kevin Agerholm, medstifter af Poster & Frame.

Den massive påvirkning af Corona pandemien med flere nedlukkede perioder, samt den manglende turisme i København, har været den væsentligste årsag til nedgangen, skriver ledelsen i årsrapporten for Posterland.

”Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at butikken og webshoppen er lukket.” er udmeldingen fra Posterland.

I branchen har Posterland altid stået som det anerkendte flagskib, som både har været inspiration for nyere tids plakat forretninger, samt fungeret som et værdifuldt skattekammer. Igennem de seneste 45 år har de tre tidligere ejere formået at samle flere end 50.000 plakater, postkort og kunstreproduktioner. En samling som nu igen er tilgængelig for offentligheden.

“Siden overtagelsen af Posterland, har vi flere gange måtte nive os selv i armen. Posterland er mere end bare en plakat forretning. Vi har opdaget unikke prints, kort og samlinger som blot venter på at se dagens lys igen. Men vi er samtidig også klar over forpligtelsen der følger med, og med ansvaret for ikke at afslutte en æra, men at slå hælene sammen og drive forretningen og navnet videre.” udtaler Kevin Agerholm.

“Vi kan kun forestille os hvordan det må være at lukke en forretning, som har været hjerteblod i 45 år. Det er derfor vores primære fokus, at give de tre tidligere ejere en ro i sindet, om at deres livsværk behandles med den største respekt.” fortæller Kevin Agerholm.

Frem til årsskiftet vil Posterland være åbent alle dage i Gothersgade. Herefter vil Posterland relanceres som webshop i ny form, med flere produkter og tilvalg.

“Med så stort et varelager er vi nødsaget til at rydde op, vi taler altså om en samling på mere end en million fysiske plakater. Hvorfor vi frem til årsskiftet vil holde et såkaldt oprydningsudsalg på alle varer med få antal, hvor registrering bliver for dyrt. Vi ser det som en god mulighed for at give igen til de loyale kunder, som kan finde unikke værker med op til -50%.” fortæller Kevin Agerholm.

Poster & Frame har udviklet sig positivt på ganske kort tid, og fremstår i dag med en helt unik position i branchen, da de med royaltyaftaler agerer direkte bindeled mellem kunstneren og kunden. Poster & Frame tilbyder endvidere eksponering til et B2B netværk, med forhandlere som Illums Bolighus, Magasin, Salling og Bahne — samt internationale aftaler, senest Galerie Lafayette i Paris. Et led i forretningen som Posterlands kunder nu også kan nyde godt af.

De nye ejere af Posterland driver ligeledes webshoppen Poster & Frame.

Posterland (Gothersgade 45, 1123 København) har åbent alle dage frem til årsskiftet fra 08:00 - 20:00.

Kontakt ifm. pressemeddelelse: Kevin Agerholm (kevin@posterandframe.com eller på telefon +45 27 42 78 04)

Mere fra Poster & Frame

Poster & Frame

https://posterandframe.com/

Vi tager afsæt i Poster & Frame og Novictus – to virksomheder som dagligt arbejder med nationale og internationale kunstnere. Vi står bag flere end 500 kunstnere, og støtter budskabet om den originale kunst – hvilket er en af vores top prioriteter. Bagvedliggende har har vi et stort produktionsapparat, hvilket gør os agile i forhold til, at kunne v…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere