21.08.2019  |  Business  |  Branchenyt

Dansk designer vinder Formex Nova

Den unge designer har tidligere deltaget på Mindcraft i Milano og Chart Art Fair.

Formex Nova-prisen blev i går aftes uddelt i forbindelse med Formex messen i Stockholm. Årets vinder er danske Kasper Friis Kjeldgaard.

Kasper er 36 år gammel, bor i Aarhus med sin forlovede og deres to børn og arbejder i sit eget studie i nærheden af hjemmet. I 2016 tog han sin afgang fra KADK.

I forbindelse med overrækkelsen af prisen, lød det i juryens motivation:

”Med en sensuel nærhed til materialer og stærke udtryk i metal og børster skaber Kasper Friis Kjeldgaard skulpturel tredimensionalitet. Han har en unik sans for detaljer og materielle overgange. Rent kreativt bevæger han sig på grænsen mellem kunst og design. Hans kunstneriske evne kunne også være et stort aktiv i design af hverdagsprodukter."

I forhold til at Kaspers kreativitet bevæger sig på grænsen mellem kunst og design, siger han selv:

”Det er jeg bestemt enig i. Jeg laver ikke objekter, der skal være nyttige, men de er stadig nødt til at arbejde på en praktisk måde, for eksempel være i stand til at hænge eller skabe balance. Samtidig skal de fungere som poetiske og æstetiske genstande.”

Designprisen Formex Nova, der arrangeres af Formex og Stockholmsmässan tildeles hvert år en ung designer. Både nomineringer og vindere vælges af en jury. Vinderen modtager en check på 50.000 SEK samt markedsføring og en stand ved næste Formex, til en værdi af 100.000 SEK.

www.formex.se

www.kasperkasper.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere