26.05.2015  |  Business  |  Trends

Christmasworld Trends 2015

"Stories to be told" hedder trenden på Christmasworld, og der er god inspiration at hente for de af Faga’s medlemmer, der står for at skulle designe julepynt til julen 2015.

Tender Poem, Mystic Ode, Weird Diary, Inventive Hymn – de nye looks fortæller historier, der rører sjælen.

'Stories to be told' er skabt af bora.herke.palmisano, og fra trendbureauet lyder det:

"Der er en stor verdensomspændende interesse for epoker, kunstneriske paradigmer og stilarter. Vi tager alle disse slående moderne tendenser og tilfører dem til en verden af pynt”, fortæller design ekspert Annetta Palmisano.

De fire stilscenarier, der udgør trenden til 2015/16 kaldes for Tender Poem, Mystic Ode, Weird Diary og Inventive Hymn. "Hver trend er helt klart sin egen, og på samme tid søger de alle at finde de historier, der berører vores sjæl”, lyder det fra Annetta Palmisano.

Individuel arv, mening og personlig relevans bliver centrale elementer i designet. For producenterne giver denne nye ledetråd dem en mulighed for at indbygge deres egen individuelle virksomhedsfilosofi.

For de butiksdrivende bliver dét, at fortælle historier, dét der skal sælge varerne.

Tender Poem – nostalgiske øjeblikke
Impressionisme er hovedinspirationskilde i forhold til de poetiske toner i denne trend, der både er moderne og feminin. Varme skin-toner, hvid, dueblå og nuancer af lys grå understreger en levende atmosfære. Strejf af sølv og guld tilfører en moderne fornemmelse.

Romantiske haver, tegnede naturlige stillebener, håndskrevne breve på gulnet papir, nøglesymboler, fjer og blomster ses som påmindelser om en svunden tid, og de kombineres med ultra-delikate, organiske former for at skabe et pittoresk helhedsbillede. Stilarterne bringer udvalgte materialer som blomsterbroderi, fine blonder og åbne mønstre harmonisk sammen med strejf af skinnende guld og sølv, krystalstrukturer, frosteffekter og boble overflader. Gennemsigtighed i samspil med soft-fokus effekter ses i samspil med stilistisk kunst. Som et resultat af det, fremstår mønstrene som intime illusioner – bevægelige – kun lige synlige.

Mystic Ode – passioneret og dramatisk
Med rødder i den romantiske periode kombineres eventyr, fantasi og poesi i en magisk og hemmelig stil. En farvepalet, der spænder fra sort, basalt grå og mørk petrol til mørk brun, dominerer den baggrund, der danner basis for varm guld og temperamentsfuld rød.

Historiske, mystiske og eventyr-symboler er inspiration for fantastiske motiver og mønstre, couture og casual kombineres, og der skabes et usædvanligt look. Således ses eksempelvis dekorative elementer i krystal, der henter deres inspiration i såvel moderne design som i historiske udgaver. I den meget dekorative brug af materialer ses glitter og glans, der på bedste vis deler pladsen med spejle, malerier og fotografier fra tiden for længe siden. Der ses maling med patina, og side om side med det ses moderne features i en kombination af glas, pailetter og perler mikset med for eksempel denim.

Weird Diary – uafhængig og dristig
"Alt andet end det sædvanlige!” Inspireret af strømninger i den moderne kunst – fra det abstrakte til street art – overrasker den humor og individualitet, der tegner denne trend.

Typisk for stilen er de usædvanlige farvekombinationer fra en palet af frisk orange, cremet nougat, kølig mint og mørk lilla. Neutrale toner som antracit og en lys grå flannel understøtter farveintensiteten.

Penselstrøg, spray effekter og graffiti giver inspiration til struktur og mønstre. Motiver – mest tegneserie-agtige figurer med naive streger – skaber effekter med deres usædvanlige placeringer. Overfladerne er dryssede, plettede, marmorerede eller dækkede af livlige multifarvede effekter. Materialer som laminat og PVC ses vildt, farverigt og eksplosivt. Ornamenteret maleri, broderi, klistermærker, breve og digitale print giver trenden et supermoderne touch.

Inventive Hymn – elegant og dygtigt
Den unge design avant-garde har fokus på traditionelle materialer, former, håndværksteknikker og fremstillingsprocesser såvel fra deres egen arv som fra fremmede kulturer. Det stilscenarie, der kaldes “Inventive Hymn” giver et sofistikeret miks af traditionelle og moderne elementer. Det giver overraskende taktile oplevelser – godt fulgt på vej af en naturlig, underspillet farvepalet af uldhvid, sisal, skifer, barolo, petrol og sennep samt grå-grøn.

Side om side med det traditionelle håndværk, er det frem for alt modeverdenen og tekstilerne, der er den væsentlige drivkraft for den kreative brug af materialer. Det ses tydeligt i de slående vævende mønstre, blomsterstrukturer, frynser og visuelle effekter. Kontraktfyldte elementer som uregelmæssigheder, skabt helt med vilje, bliver et varemærke for den stil.

De mangeartede mønstre og designs, motiver, der stammer fra etniske kulturer og folklore ses i kontrast til abstrakte og geometriske mønstre, og de præsenteres på højkvalitets materialer, bl.a. keramik, uld, metal og læder. Komplekse eksperimentelle miks af former, materialer og mønstre afspejler fusionen af kulturer og bliver designerens individuelle signatur.

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere