18.12.2018  |  Business  |  Branchenyt

Brancheprofilen: En institution i den københavnske designshopping – siden 1981

Artium har været en fast bestanddel af det københavnske shopping- og byliv i mange år. Bag butikken står Charlotte Weiss, og hun sikrer et nøje selekteret udvalg af noget af det bedste fra dansk og skandinavisk design samt internationale nyheder. Vi har taget en snak med Charlotte om, hvad der skal til for at have butik i København i mere end 35 år, og hvordan varesortimentet har ændret sig gennem årene.

Artium har eksisteret siden 1981, hvad skal der til for at blive i branchen så længe?
Det kan der være flere årsager til, men en højprofileret beliggenhed gennem årene 1981-2010 på hjørnet af Rådhuspladsen i København, et varesortiment tilpasset kunderne og en god service, er den primære grund.
Artium blev huset på modsatte side af gaden under DI´s ombygning i perioden 2010-2013 og er i dag ikke længere placeret på hjørnet af Rådhuspladsen, men i DI-Huset tættere på restaurant Hereford og Tivoli´s hovedindgang.

Hvad er det bedste ved dit job?
Det bedste ved mit job er, at jeg arbejder med kunstnere, designere, entusiaster og dagligt er i et miljø med design og kunsthåndværk.
Jeg har det sjovt sammen med mine piger i butikken, og vi samarbejder om at tilpasse os tidens trend og udvælge produkter derefter.
Derudover er det en stor fornøjelse at se glade kunder gå ud ad døren med en følelse af, at de har fået en god oplevelse i vores butik.

Hvordan har butikkens sortiment ændret sig gennem årene?
Varesortimentet har ændret sig i takt med efterspørgslen og det kundeflow, der er omkring vores butik. Vi har stadig produkter, som vi har forhandlet, siden vi åbnede i 1981, og leverandører vi igennem tiden har samarbejdet med. Mange finske produkter som i mange år kun har været at finde i Artium, har nu også fundet vej til andre forhandlere. Det er den udvikling, der sker, og vi må alle tilpasse os tiden og den DNA, vi hver især har.

Hvad gør I særligt I Artium for at give kunderne en god oplevelse?
Det skal være en god oplevelse at besøge vores butik. Vores Visuel Merchandiser er dygtig til at skabe miljøer, der skaber en god stemning, samt lysten til at gå på opdagelse. Den ros får vi ofte. Og så taler vi med kunden, og vigtigst så griner vi med kunden.

Om Charlotte Weiss

Stilling:
Medejer/Butikschef

Charlotte var med til at stifte Artium ApS i 1981 som en videreførelse af Den Permanente (udstillingssted og butik, red.), der var kendt som indbegrebet af skandinavisk design og kunsthåndværk.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere