09.12.2022  |  Business  |  Trends

Vi sælger en god nats søvn

Kvalitetsdyner og sengelinned i silke og bambus. Norvigroup satser på kvaliteten, og den satsning har vist sig at være rigtig, siger country manager og dynenørd Jens Rosenthal.

”Vi går ind i en vinter, hvor alle skal spare på varmen. Med en kvalitetsdyne, kan man skrue helt ned til 10 grader, og stadig holde varmen under dynen. Fuglene, der leverer dunene, lever udendørs - også i temperaturen langt under 10 grader”. Det siger Jens Rosenthal, der er country manager i Norvigroup Denmark A/S, der står bag Quilts of Denmark, Temprakon, turiform og borås cotton.

Han fortæller videre, at man er stærk på dunprodukter, og at sortimentet af bl.a. ø-dyner, som man satser meget på, er blevet taget rigtig godt og bredt imod i hele faghandlen, hvilket vil sige tekstilforretninger, sengeforretninger, stormagasiner og sengekæderne. 

Men Jens fortæller også, at der i det forgange år har været en øget interesse for silkedyner fra Butterfly Silk of Denmark.

”Det er luksus silkedyner med bambusbetræk og silkefyld, og hertil kommer silke sengelinned”, fortæller Jens og forklarer: ”Silke ånder rigtig godt, det leder fugten væk fra kroppen og sørger for den rette temperatur, hvilket er vigtigt for en god søvn”.

I Danmark har vi en sovekultur, der omfatter dundyner, og Jens fortæller, at det klart er dem, de fleste forbrugere vælger. ”Men silken vælges af flere og flere. Nogle på grund af det luksusagtige, der er ved silke, andre fordi de af forskellige årsager ikke vil have dyner med dun, og så er silke et godt alternativ”.

Så der er kunder til luksus, og at det er specialbutikkerne, der sælger det.

Vi gik imod strømmen

Jens slår fast, at forbrugerne generelt er blevet mere kvalitetsbevidste. ”Allerede tilbage i 2000 valgte vi at gå imod strømmen. Der var lidt for meget import af billige dyner fra Kina, derfor valgte vi at satse på kvalitetsprodukter, hvor vi arbejder med dun, som er et biprodukt af fødevareindustrien. Vores dun kommer udelukkende fra Europa bl.a. fra Frankrig, der er storproducent af ænder og gæs. Dunene er større og bedre, end dem, der kommer fra Kina, fordi man her ganske enkelt slagter ænderne og gæssene tidligere”, forklarer Jens, der understreger, at kvalitet har vist sig at være den rigtige vej for Norvigroup”.

Dunene leveres forarbejdede og desinficerede til Norvigroup, og helt lokalt i Vamdrup fylder man dunene i dynerne og færdiggør produktet.

Den største omsætning i Norvigroup Denmark ligger således klart på dynerne, men Jens fortæller, at man år for år også øger omsætningen på sengelinned, og at kollektionerne fra turiform og borås cotton er blevet taget godt imod såvel forår som efterår.

Hvor turiform omfatter basis sengelinned i ensfarvede udgaver og i nogle gode kvaliteter, er der flere farver og mere trend over sengelinnedet fra borås cotton, og dermed harmonerer de to kollektioner rigtig godt.

”Vi var naturligvis på Formland i august, og vores indsalg til efteråret var rigtig fint. Vi introducerer godt 10 nye designs hver sæson, og hertil kommer vores basis-kollektion”.

Begge kollektionerne designes på Norvigroup designcenter, som ligger i Norge. ”borås cotton er jo oprindeligt et svensk brand, der har eksisteret i over 100 år, og som vores ejere købte i 90erne. turiform var allerede en del af sortimentet, og dengang som nu står det for godt enkelt design i smukke farver. Planen er også fremadrettet at fortsætte med de to brands, der supplerer hinanden fint, og som sælges bredt i hele Skandinavien”.

Dynerne sælger Norvigroup til 40 lande rundt omkring i verden – tilpasset de forskellige lokale markeder i forhold til størrelse.

”Danmark er kendt for højkvalitetsprodukter, så når vi går ud med Quilts of Denmark er det et kvalitetsstempel i sig selv”.

De lande, man primært er ude i, er Japan, Australien, England, Tyskland, Italien, Spanien og Skandinavien.

”Vi vælger naturligvis de lande, hvor efterspørgsel er størst, men der er ingen tvivl om, at efterspørgslen vokser år for år, og at vores omsætning gør det samme”.

engelinned i bambus

Men der lanceret selvfølgelig også løbende nyheder fra Norvi Group, og sidste år introducerede man bambus sengelinned med stor succes. 

”Vi begyndte med tre farver i 2021, og i dette efterår udvider vi med yderligere en flot ny grøn nuance”, fortæller Jens, der kalder sig selv for dynenørd.

”Men selv om man er dynenørd, er det jo fantastisk lækkert med blødt og behageligt sengelinned”, siger han med et smil.

Til Spring 23 er Norvigroup naturligvis klar med flere nyheder inden for sengelinned, og de præsenteres første gang på Hemtextil i Frankfurt til januar.

”Vi forventer os meget af Heimtextil. Efter to års nedlukning håber vi på at se mange kunder fra hele verden, så vi har sat ekstra ind. bl.a. har vi netop ansat en ny eksport manager, der skal sættes ekstra tryk på eksporten”, slutter Jens.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere