19.12.2016  |  Business  |  Trends

Trenden 2017/2018 udforskes

“Explorations” eller “udforskninger” er overskriften på trenden fra Heimtextil til efteråret 2017 og foråret 2018. Trenden er skabt af det franske trendbureau Carlin International under ledelse af Exalis fra Berlin.

Virtual Explorations
Digitale processer muliggør en ny fortolkning af transparens. Med et perlemorsskin bringes materialerne til live på effektfuld vis. Coatings og silke leder tankerne hen på refleksionerne i vand med en blændende holografisk glans. Ekstravagante blomstermønstre, broderi, jacquards og blonder dominerer og giver næring til en forbløffende fascination af det nye. En ny form for eksotisk, digital verden er skabt. Strukturer fra celle-organismer inspirerer og giver en ny forståelse for 3D. Organiske dyrestrukturer giver tekniske materialer en sensuel-poetisk fleksibilitet. Farverne er levende, og man fornemmer vandelementet i dem.

Cultural Explorations
En ny urban multikulturalisme folder sig ud: Forskellige kulturelle indflydelser smelter sammen og skaber en unik, multinational in-kultur. Den transformation kan ses i boligindretningen. Fokus på specifikke kulturer bliver således mindre og mindre. Traditionelle teknikker moderniseres og smelter sammen, hvilket resulterer i supermoderne og luksuriøse tilpasninger. Pigmentfarver forenes med urbane nuancer, og alt i alt skabes et universelt etnisk udtryk.

Planetary Explorations
I en ukendt, interplanetarisk verden anvendes råmaterialer i stor stil, og interiøret i sig selv bliver et mineral. En ny, magisk glans trækkes ud af materialerne, der får en beskyttende karakter. Fra denne materialerigdom opstår nye, essentielle grundmaterialer og teksturer, der ikke tidligere er set. Nye teknikker former fine strukturer med et delikat, mineralagtigt udtryk, og princippet om kontrolleret kaos skaber nye nuancer. Bevidst voluminøse materialer leder tankerne hen på månens overflade og fungerer som en blød, beskyttende skal. Farvepaletten leger med lys og mørke og svinger mellem strålende hvide og askegrå nuancer.

Natural Explorations
Måden at genopdage det urbane på går igennem naturen. Brugen af naturlige materialer i den industrielle produktionsproces er mere up-to-date nu end nogensinde tidligere – ikke mindst i respekt for vores planet. Men det er ikke nok: Boligindretningen går ind i en symbiose med naturen. Materialefølelsen er domineret af den effekt, de naturlige fibre som træagtige relieffer eller bark-strukturer har. Materialerne får følgeskab af de geometriske elementer for at kunne efterligne planeten Jorden, og detaljer fra dyreverdenen inkorporeres med hjælp fra teksturerne. Således ses bl.a. camouflageprints med inspiration fra både dyre- og planteverdenen. Intense grønne toner mikses med farver inspireres af træernes bark og jordens nuancer.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere