22.03.2021  |  Bloom  |  Outdoor

Stå naturen bi

Haveentusiaster ved, at vi skylder bier, sommerfugle og andre bestøvere stor tak, for uden deres hårde arbejde ville haven ikke spire og blomstre.

Dog er flere af verdens 25.000 forskellige biarter i dag uddøde eller truede og med ”World Bee Day” 20. maj sætter FN fokus på biernes beskyttelse. Et initiativ, der er nemt for de fleste at støtte op om ved at følge Fiskars’ gode råd, der booster biernes liv både i haven eller på altanen:

  1. Hvis du har en have, så lad en del af den vokse vildt - og nyd en natur i summende trivsel.

  1. Slå ikke græsset alt for tit, og fjern det afklippede græs med det samme. Plant gerne kløver i plænen.

  1. Plant vilde blomster og blomsterplanter i haven eller i altankasserne.

  1. Plant et mix af bivenlige blomster og planter, der blomstrer på forskellige tidspunkter af året, så der jævnligt er mad at hente i haven. Forskellige typer af biplanter tiltrækker også forskellige typer af bier.

  1. Brug ikke sprøjtemidler, de er skadelige for bier og andre bestøvere.

  1. Beskær kun, hvis det er nødvendigt – og udskyd hækklipningen til efter afblomstring.

  1. Mange bier yngler mellem visne stængler og sprækker mellem sten, så byg fine stenbunker og efterlad visne planter i halvskygge.

  1. Nogle bier overvintrer i jorden, så efterlad områder med bar jord, hvor bierne kan lave reder. Meget gerne i sandet jord i små forhøjninger.

  1. Har du plads, så byg et ”bihotel”. Mange bier er enlige og vil slå sig ned i en tryg bunke træ eller bambus.

  1. Giv bierne et sted at slukke tørsten om sommeren – sæt en dyb tallerken med vand ud, og put småsten i, så bierne ikke drukner.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere