09.10.2017  |  Business  |  Trends

Skønne juleøjeblikke

Julen står for døren. Dermed også butikkernes absolutte højsæson, og det handler i høj grad om at fange forbrugerne. Om at give dem noget nyt, så de inspireres til juleindkøb til boligen såvel som til gaverne under juletræet.

Julen tegner sig som bekendt for en stor procentvis del af såvel detailbutikkernes som leverandørernes omsætning. Derfor er det ekstremt vigtigt, at julesalget går præcis som det skal – og allerhelst lidt bedre end forventet. Det kræver, at man forbereder sig på julen. Forbereder sig på at inspirere kunderne og ikke mindst præsentere de mange julenyheder på såvel julepyntfronten som på gavefronten for forbrugerne.

Trenden til julen 2017 ifølge Christmasworld baserer sig på fire scenarier: Joy, Tradition, Nature og Modernity under overskriften: Skønne øjeblikke.

Den røde tråd i de nye trends er den perfekte modgift til “altid at være på”-samfundet. Hvor urene tikker stadig hurtigere, og hvor stressfaktorerne i såvel privatlivet som i arbejdslivet konstant øges. I denne atmosfære giver glade og problemfri øjeblikke et tiltrængt pusterum og mulighed for at lade såvel sind som sjæl op.

Julens trends spænder fra at kunne danne en behagelig atmosfære af ro og fred til at være en glamourøs ramme om specielle øjeblikke.

En fantasifuld glædesfest - hvor festlighederne møder fantasi

Tema/Farver: Ubekymrede barndomsdage, farverige loppemarkeder og sjove souvenirs: I denne fantasiverden er der plads til alt det, der bringer glæde og gør folk lykkelige. Den muntre farvepalet understreger det legende i den sjove samling af ting. Her mikses elegante nuancer som brombær, lavendel og sølv med skovgrøn, honning, melon og marcipan. De let støvede nuancer understreger den nostalgiske tone i denne glade hyldest til barndommen.

Materialer/Inspiration: Det lidt udsvævende look åbner op for et vildt miks af produkter, materialer og mønstre godt hjulpet på vej af tegneserier, Manga, eventyrmotiver og funky figurer. Surrealistiske prints finder deres plads side om side med blonder, hæklinger og broderi. Ikoniske og stiliserede former, våbenskjold, emblemer og traditionelle symboler for held går hånd i hånd med den traditionelle folklore kunst. Ekstra festligt bliver det med brugen af rhinsten, glassten, brokader og sølv-sprinklede overflader.

En værdifuld leg med traditioner - hvor tradition møder kvalitet

Tema/Farver: Denne tidløse stil er autentisk, subtil og rustik. Produkter med en lang levetid fremstillet med dedikation og engagement ses. Håndværk spiller en central rolle, og det samme gør traditionerne. Dæmpede farver med naturlige nuancer af brunt, kvarts, grus, gråblå, skovgrøn, mandel og kiks danner farvepaletten.

Materialer/Inspiration: Det, der især understreger materialerne, er deres naturlighed og den høje kvalitet. Snore, bånd og upoleret mørkt træ spiller ind. Lertøj og keramik er delvist glaseret med skinnende, rustikke og rå glasurer. Murstens- og fliseeffekter med porøse overflader skaber et primitivt, originalt udseende. Elementer skabt af traditionelle håndværksteknikker, herunder håndvævede, strikkede og knyttede overfladeeffekter, passer godt ind her. Mønstrene kombinerer på harmonisk vis det blomstrede, rustikke og traditionelle, ligesom fjer og fuglemotiver ses samt traditionelle tern og tweed.

Et blidt strejf af natur – hvor naturen inspirerer og afslapper

Tema/Farver: Skyer, der stille driver hen over himlen, vand, et strejf af en brise og blødt sand. Denne stil tager udgangspunkt i naturen og skaber en afslappende oase af velvære, fred og ro: Delikat, æterisk og atmosfærisk. Den sensuelle atmosfære opstår med en række dæmpede farver, hvor lysende koral og guld skaber accenterne i samspil med hør, skifer, mynte, rose og lime.

Materialer/Inspiration: Gennemsigtighed, delikate strukturer, følsomme teksturer og kontraster er de karakteristiske træk, når det gælder materialerne; glas, porcelæn, keramik og guldfarvede metaller. 

Bobler, regndråber, dug og tåge skaber designet samt iskrystaller, indlejrede fossiler og interessante frostmotiver. Delikate relieffer og overfladebilleder opstår med inspiration fra bevægelsen af vand og vind. Fine, bladlignende strukturer ses, sandcoating samt matte, tørre og kornede overflader skaber taktile oplevelser.

Et moderne præg – hvor det moderne får et personligt udtryk

Tema/Farver: Æstetisk og sofistikeret. Denne stilfulde tendens tilfører hverdagen en særlig elegance og pragt. Inspirationen hentes i klassisk modernisme: Fra skulpturer til malerkunst, fra industrielt design til arkitektur. Smukke proportioner, ekspressive, kompakte og skulpturelle former dominerer. Den rige farvepalet spænder fra stærke farver som lapis, malakit, kobber, marmor, onyks og guld til en kraftig rubin.

Materialer/Inspiration: Det slående visuelle indtryk, der skabes af denne stil, er præget af geometriske mønstre, klart definerede kanter, overflader opdelt i farverige sektioner og kontraster. Accenter skabes af store kædemønstre, intarsia og blomster eller blade med en skulpturel kvalitet. Derudover ses lakerede og polerede overflader i kobber, bronze og messing samt mørke hårde træsorter, velour, dyrepels og læder. 

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere