Servér cocktailklassikeren ’Moscow Mule’ med manér
Godt nok antyder navnet en russisk forbindelse, men den friske cocktailklassiker ’Moscow Mule’ har altså intet med Moskva at gøre. Tværtimod.
Den blev opfundet i 1940’erne af to snedige, amerikanske herrer, John G. Martin, der var spiritusdistributør og havde rettighederne til Smirnoff Vodka, og barejeren Jack Morgan, der selv producerede ginger beer. Med lime og ingefær skabte de ikke bare en genistreg, men banede vejen for vodka på det amerikanske marked.
Traditionelt serveres cocktailen i et kobberkrus for at holde drikken kold, og denne sæson vil Lyngby Glas altså gerne gøre skikken efter med et detaljeret, eksklusivt krus med et råt, industrielt udtryk.
Moscow Mule
5 cl. vodka
1 cl. sukkersirup
Limejuice fra en halv lime
Ginger beer
Is
Lime til pynt
Hæld vodka, sukkersirup, limejuice, ginger beer og is i det nye kobberkrus, og pynt med en skive lime på toppen.
Lyngby Glas forhandles hos en lang række isenkræmmere og stormagasiner.