09.12.2016  |  Business  |  Branchenyt

Salling i Aarhus bygger nyt byrum

Udviklingen af Aarhus som en by i europæisk superliga fortsætter, når Salling i sommeren 2017 åbner et helt nyt kulturelt byrum og tagterrasse på stormagasinets tag – ’Salling Roof Garden’ er arbejdstitlen.

Som en del af kulturhovedstadsåret Aarhus 2017 og Sallings 110 års historie i byen har stormagasinet Salling valgt at udnytte toppen af bygningen til gavn for byens borgere og gæster. Taget skal forvandles til et nyt byrum og turistattraktion. Samtidig forfølges strategien om at gøre Salling til et endnu stærkere stormagasin, hvor shopping kombineres med oplevelser.

Det nye byrum skal kunne rumme alt fra små open air-koncerter til julemarked med udsigt over by og bugt. Oppe i højden får byen en ny scene med plads til ca. 100 publikummer. Scenen bliver en del af et offentligt tilgængeligt oplevelseslandskab i vekslende niveauer. Derudover bliver der grønne haver og oaser, legeområde for børn, ambition om udstillinger, soldæk og udsigtsområder.

Det nye byrum bliver tilgængeligt direkte fra gaden, via en bro fra Sallings p-hus. Samtidig vil der være adgang gennem Sallings eksisterende elevator samt via Sallings Bar & Bistro. Ombygningen betyder, at Sallings Bar & Bistro vokser fra én til hele tre etager – med den nye tagcafé på toppen som den øverste.

”Vi ser det nye byrum som en oase og et fristed for byens borgere og turister på det, der faktisk er byens mest befærdede sted”, siger Sallings direktør Marianne Bedsted.

Projektet koster ca. 30 millioner kroner og finansieres af Salling Fondene og Salling Aarhus.

Aarhus Kommune: En gave til byen
Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over Sallings projekt:

”Det er et eksempel på den vækst og rivende udvikling, Aarhus gennemgår i de her år. Det er en fantastisk gave til Aarhus’ kulturliv og bymiljø og endnu en attraktion til den perlerække, der allerede har sat Aarhus på landkortet – også internationalt”.

Byggeriet går i gang efter vinteren, og de første gæster forventes at kunne tage turen op på taget i sommeren 2017.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere