11.01.2017  |  Business  |  Branchenyt

Sådan ser årets farvetrends ud

Farvetrendene i 2017 er mørke, enkle og eksklusive. Det mener en trendredaktør, farveekspert og indretningsarkitekt.

De nordiske farvetrends har tidligere budt på lyse pasteller, men den tid er nu forbi, skriver Berlingske på sin hjemmeside.

2017 vil i stedet være præget af mørke farver, mens den dominerende farvepalet overordnet set bliver mere enkel og eksklusiv end tidligere. Sådan lyder meldingen fra trendredaktør Rikke Skytte fra Pej Gruppen, farveekspert Per Nimer fra Sadolin og indretningsekspert Mathilde Brødsgaard fra firmaet Danish Home Living.

Læs også: Ny trend: skarpe pastelfarver

”Vi er forbi krisen og vil ikke høre om den mere. Når der er krise, lukker vi os meget ned, men nu åbner vi meget mere op mod udlandet og lader os inspirere udenfor vores egne grænser”, fortæller Rikke Skytte om skiftet i farvetrenden.

Grøn er en megatrend
Grøn er en af de farver, der vil hitte mest i 2017, mens brune, gråbrune og andre jordfarvede nuancer ifølge Per Nimer fra Sadolin også vil være meget populære.

”I 2016 har vi set den grønne farve i en stærk og armyfarvet tone, men i 2017 er den mere blålig, mørk og støvet. I 2017 får den mere fat i jorden, men med et urbant udtryk. De naturskønne farver går i højere grad i en mere scifi-retning. Faktisk er det de nuancer, som vi også ser i Nordlyset”, siger Rikke Skytte til Berlingske.

Ud over grøn vil lilla også blive en farve, vi kommer til at se meget til. Men det bliver en mere eksklusiv lilla end tidligere, som ofte vil blive kombineret med rust, brun og orange.

Læs også: Årets farve 2017: Greenery - begyndelsen på noget nyt

”Vi satser også i høj grad på de brune farver i et flot sammenspil med orange. Samtidig vil den røde farve bevæge sig mere over i en varm, blodrød tone”, forklarer Per Nimer videre.

Ifølge indretningsekspert Mathilde Brødsgaard er det vigtigt, at man indretter en smule tidsløst, hvis man vælger en trendfarve til sit hjem.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere