07.10.2019  |  Kitchen  |  Udstyr

Pebble Margrethe Bowl fra Rosti

Indhold fra partner Hvad er dette?

Stilikon i nye klæder. En klassiker går aldrig af mode. Lad os lige slå det fast!

Igennem tiden har den ikoniske Margrethe-skål solgt mere end 25 millioner eksemplarer verden over, pyntet frimærker og været fast inventar på New Yorks Museum of Modern Art. Og så er den skabt af en kongesøn.

På bestilling af Rostis ’fædre’, Rolf Fahrenholtz og Stig Jørgensen, blev Margrethe-skålen tegnet på Sigvard Bernadotte, søn af Kong Gustav VI Adolf af Sverige, og Acton Bjørns tegnestue i 50’ernes København. Fahrenholtz og Jørgensen havde år forinden gjort forarbejdet og spurgt husmødre landet over til råds. Den ideelle skål skulle have hældetud og være rummelig nok til, at man både kunne piske og røre.

Tegnestuen ramte plet – og en stjerne indenfor husholdning blev født. Margrethe blev dens navn. Opkaldt efter Bernadottes niece. Gårdagens tronarving. Nuets Dronning Margrethe.

Siden har Margrethe-skålen boet i de fleste hjem og været et betydningsfuldt køkkenredskab, når bollerne skulle bages eller kagen blandes sammen. Med en mere moderne fremtoning har den efterhånden ’ældre dame’ fået nye klæder og fås nu i et nutidigt kampagnesæt med dertilhørende, praktiske låg.

Med nistrede Pebble-farver i sort, hvid, grøn og terracotta er den nye Margrethe-skål inspireret af naturen. Af sandkorn og småsten slebet glatte af havet. Det matte ydre står i stærk kontrast til den blanke inderside og indkapsler et tidsløst, skandinavisk look.

Som den klassiske skål er denne ligeledes lavet af melamin – hærdeplast, der holder formen selv i berøring med varme fødevarer. Og den kan derfor også roligt sættes i opvaskeren.

Fuldend sættet med grydeskeer i samme farve og finish.

www.rostishop.dk

Mere fra F&H Group A/S

F&H Group A/S

https://www.fh-group.dk/

F&H A/S er Skandinaviens største bolig-brandhouse inden for køkken, bord, bad og interiør.  

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere