29.06.2021  |  Business  |  Branchenyt

Oslo Design Fair løber ad stablen 1.-3. september

Endelig! Efter næsten halvandet år på hjemmekontoret, glæder vi os vildt til at åbne vores døre og se alle udstillerne, de besøgende og pressen igen”. Det siger Kathrine Tillnes Jansen, direktør for Oslo Design Fair.

«Oslo Design Fair er en savnet og vigtig mødeplads for branchen. Det viser de tilbagemeldinger, vi har fået», præciserer Kathrine Tillnes Jansen, direktør for Oslo Design Fair.

«Det at messerne nu er ligestillede med den øvrige handel giver os mulighed for at se fremad og tyghed til at kunne gennemføre messen dette efterår».
«Vi er godt forberedt på de krav, der stilles til beskyttelse mod smitte, og vi har allerede udformet en smittevejledning sammen med Standard Norge. Hertil kommer at vi har store lokaler, som vi kan boltre os på, så alle kan være sikre på at det er helt trygt at deltage på årets Oslo Design Fair».

Nyt i år er designsamarbejdet omkring Trendudstillingen med Léva Urban Design.

«Léva arbejder med at udvikle byer og steder med os mennesker i fokus baseret på data indsamlet i hele Norge og med grundlag fra forskellige fagområder som sociologi, byplanlægning og design. Nu får vi mulighed for at dykke dybt ned i hendes ocean af viden og kombinere det med vores kunders designløsninger. Det kommer der nogle rigtig interessante resultater ud af!».

Det kreative team arbejder på livet løs for at udforme trendudstillingen under temaet HAPPYTAT.

«HAPPYTAT er et konstrueret ord, sammensat af happy og habitat. Vi tænker nemlig, at alle mennesker drømmer om at bo på et godt sted. Et sted, som er udviklet på menneskers præmisser. Oslo Design Fair ønsker igennem messens tema at bidrage til at sætte et positivt fokus på mulighederne inden for den branche, vi er en del af, og sætte spot innovative aktører med ambitiøse mål. Målet er at skabe bæredygtige, smukke og inkluderende områder med designløsninger, hvor ingen elementer er tilfældige. I den forbindelse skal vi også fokusere på overgangen mellem ude og inde, hvor grænserne bliver mere og mere udviskede».

Hvordan kan man sikre et fremtidig HAPPYTAT i Norge?
«Ved at benytte den indsigt, som LÉVA Urban Design har arbejdet med igennem flere år, vil de sammen med kurator Kirsten Visdal arbejde frem mod at vise gode, nye funktioner i hjemmet, som underbygger forskellige mødepladser. Fra mødet med os selv, over familiemiddagen rundt om langbordet til større forsamlinger».

Årets messe vil naturligt nok blive noget mindre end normalt.

«Der er fortsat en del usikkerhed omkring indrejse til Norge fra andre lande, så vi ved endnu ikke, hvor mange udenlandske udstiller, der kommer. Vi forventer dog 150 udstiller dette efterår. I skrivende stund fylder messen nu to af hallerne, der tilsammen udgør ca. 20.000 kvm.»

«Ud over alle standene, vil vi som altid opstille en helt unik trendudstilling, et tre-dages spændende og lærerigt fagligt program og flere kaffebarer og caféer. Vi vil også have er samarbejde med galleri Sorgenfri fra Majorstua i Oslo, som vil have en minimesse med café og bar i baggården».

Oslo Design Fair magasinet produceres i år og skal distribueres til alle Bo Bedres abonnenterne samt selvfølgelig deles ut på messen.

«Det faglige program indeholder både små og store navne fra branchen. Vi ønsker blandt andet at belyse vores tema igennem engagerede og inspirerende foredrag og diskussioner fra scenen, hvor Ragnhild Brochmann vil være konferencier og ordstyrer».

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere