24.06.2020  |  Business  |  Ledelse & drift

Oslo Design Fair aflyses i 2020

Den norske regering nedlægger et midlertidigt forbud mod varemesser. Det betyder, at Oslo Design Fair ikke kan afholdes som planlagt til august.

I forrige uge valgte den norske regering at ændre sin COVID-19 forskrift om smittebekæmpelse til også at omfatte varemesser. Derfor vurderer Oslo Design Fair, at det ikke er muligt at gennemføre messen i august og aflyser derfor arrangementet.

“Vi ved at mange udstillere og besøgende er frygteligt skuffede nu. Vi deler frustrationen og havde antaget, at Oslo Design Fair kunne gennemføres i august indtil regeringen ændrede spillereglerne”, siger Liv Kindem, kommerciel direktør hos Norges Varemesse.

Regeringens ændringer betyder, at varemesser nu også betragtes som arrangementer, hvilket medfører en begrænsning i forhold til antallet af besøgende på 200 mennesker.

“Med støtte fra kommuneoverlæge, og en god dialog med politiet og egen vejleder inden for smittebekæmpelse var jeg sikker på, at vi kunne gennemføre en tryg messe i august. Det er uforståeligt, at regeringen tillader trange indkøbscentre og samtidig ikke lader Oslo Design Fair blive gennemført”, siger Liv Kindem.

Det handler om at redde arbejdspladser
Store dele af handlen lider i kølvandet på epidemien i Norge. For flere butikker kan efterårs- og julesalget afgøre fremtiden. I en situation, hvor arbejdsløsheden forsat er rekordstor, mener Norges Varemesse. At Oslo Desogm Fair burde medregnes som et indkøbscenter, og dermed være undtaget forsrkiften.

“Oslo Design Fair er en handelsmesse og et mødested for små og store virksomheder i hele Norge. Når flere virksomheder og arbejdspladser trues med konkurs, spiller vi en vigtig rolle i at få hjulene i gang for både udstillere og besøgende på messen”, siger Liv Kindem og fortsætter:

“Eftersom det vil være muligt at gennemføre Oslo Design Fair på en forsvarlig måde, lægger vi ikke skjul på, at vi er uenige med regeringen og vi har givet udtryk for netop dette. Nu handler det om at bidrage til at redde arbejdspladser”.

For at hjælpe branchen og udstillere med at møde kunder på trods af begrænsningerne, planlægger Norge Varemesse at lancere et Oslo Design Fair Showroom inden for kort tid. Det forventes, at messen i stedet vil afholdes i januar 2021.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere