05.10.2021  |  Business  |  Design

Om vores designere

Indhold fra partner Hvad er dette?

Designduoen mencke&vagnby består af Karina Mencke og Marcus Vagnby, der begge har mangeårig erfaring med kreative og skabende processer.

”For os er kreativitet det blik hvormed vi beskuer verden, den bevægelse hvormed vi udvider det muliges rum. Det at stille spørgsmål og lede efter nye veje er vores tilgang til design såvel som selve livet", siger de.

Designernes historie om mignis
I 2011 kom Mikael Skjoldager til os, med ideen til en helt ny serie produkter. Bordlightere til det moderne skandinaviske hjem. Ikke en lomme lighter eller en kedelig og billig plastiklighter, men en ny generation af bordlightere med fokus på at tænde stearinlys, pejs og grill. Produkter, der ikke kun havde fokus på funktionalitet, men en serie bordlightere der skulle kunne stå side om side med store danske designikoner og passe ind i det hyggelige og modebeviste hjem. Vi kunne ikke andet end give Mikael ret i, at denne nye type lightere havde sin berettigelse. Et godt samarbejde omkring mignis var grundlagt, og en lang udviklingsrejse kunne begynde.

Udviklingen af en bordlighter der både er minimalistisk og funktionel, er nemmere sagt end gjort. Efter at have arbejdet på serien i over et halvt årti er ideen mundet ud i de første tre unikke bordlightere.

Slim
Slim er all-round bordlighteren, der med sin lange cylindriske form egner sig til at tænde alt fra pejsen til fyrfadslyset i en lanterne. En formgivning med afsæt i traditionel Dansk design, samtidig med at berøringsflader og funktioner er gennemtænkte ind til detaljen, for at give en fuldendt brugeroplevelse.

Stone
Stone er den dekorative og funktionelle bordlighter, der med sin bløde formgivning diskret finder sig til rette i det moderne hjem. Det smukke og minimalistiske design giver en meget behagelig lighter, der ligger godt i hånden og egner sig særligt godt til stager og candelabra.

Sculpture
Sculpture er både et stærkt formmæssigt ikon, og samtidig indbegrebet af brugervenlighed. En bordlighter der præsenterer sig smukt i det moderne hjem, og ligger formidabelt i hånden. Et enkelt “klem” på maven tænder den, og dens form egner sig til at tænde alt fra pejsen, til stearinlys, hvor man har brug for afstand eller ikke har direkte adgang til vægen.

Slim Arc
Slim Arc er indbegrebet af den miljøbevidste, moderne all-round bordlighter. Slim Arc fremstår i et enkelt, smukt, og yderst håndgribeligt design, der er kombineret med USB-oplade teknik, som er tilgængeligt i ethvert moderne hjem.

Designet tager udgangspunkt i cirklen som den ultimative rene grundform, der ekstruderet som rør giver et simpelt og behageligt værktøj, som ligger godt i hånden. Vi har udviklet specielle knapper, for at øge sikkerhed og komfort. Slim Arc er stilfuld, enkel og ligetil!

Ligesom vores almindelige Slim lighter (med lightergas), kan der nemt tændes for pejs, stearinlys, hurricane, fyrfadslys i lanterne, osv.

Den egner sig ligeledes til de festlige stunder hvor der skal antændes stjernekastere og fyrværkeri.

Tags: mignis

Mere fra mignis

mignis

mignis.com

mignis er en kollektion af bordlightere, hvis formål er at stå fremme, dekorere boligen og tænde stearinlys, pejs eller grill.  mignis er en fortolkning af et vintage koncept, som er designet af Mencke&Vagnby. Der er et hul i markedet for bordlightere, da der ikke eksisterer et tilsvarende interiørprodukt. Forbrugernes udbytte af…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere