14.03.2016  |  Business  |  Branchenyt

Kop & Kande præsenterer rekordregnskab og belønner butiksejerne

Isenkræmmerkæden Kop & Kande har netop præsenteret et historisk godt regnskab. På baggrund af de positive tal giver kæden nu 25 millioner kroner til butiksejerne.

Kop & Kande, den jyske isenkræmmerkæde med Peter Rønn i spidsen, kan præsentere et årsregnskab for 2015, som er det bedste i kædens historie.

Kop & Kande kan således melde om fremgang i både omsætning og indtjening, skriver finans.dk. Regnskabet, der blev godkendt på selskabets årlige generalforsamling i lørdags, viser, at omsætningen er vokset fra 430 millioner kroner i 2014 til knap 469 millioner kroner i 2015, mens overskuddet ligger på 26,2 millioner kroner.

Læs også: Kop & Kande kan sit kram

Ovenstående tal gælder for kædekontorets aktiviteter. Den samlede omsætning i de i alt 96 Kop & Kande-butikker ligger på en lille milliard kroner, mens overskuddet tæller 74 millioner kroner.

”Det, der glæder mig allermest ved årets resultat, er, at både kæde og butikker har stigende omsætning, bruttoavance og overskud. Over de seks år, kæden har eksisteret, har vi tilsammen nået 118 mio. i overskud på kædedriften”, siger administrerende direktør Peter Rønn til finans.dk.

25 millioner til butiksejerne
På baggrund af det gode årsregnskab giver Kop & Kande knap 25 millioner kroner til de 96 butiksejere, der er andelshavere i selskabet. Det svarer ifølge finans.dk til en kvart million per butiksejer.

Ifølge Peter Rønn skyldes Kop & Kandes succes den måde, virksomheden er bygget op på:

”Engang handlede alting om, at frivillige kæder ikke ville overleve. Vi er beviset på det modsatte. Vores struktur gør, at butikkerne kan fokusere på det, de er gode til. Vi sælger de samme varer som konkurrenterne, men forskellen er vores virksomhedskultur. Den kan de andre ikke kopiere”, lyder det.

Læs også: Ny Kop & Kande i Aarhus storhitter blandt kunderne

Kop & Kande har hovedsæde i Viborg og beskæftiger cirka 550 ansatte i Danmark, Grønland, Island og på Færøerne.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere