Kok fra Restaurant domæne vinder Kartoffelprisen 2024
Kartofler kan meget mere end blot koges… Det beviste Sophia Rosa Antorini fra Michelin-restauranten Restaurant domæne i weekenden, da hun sammen med sin assistent Nicolaj Hvid Rasmussen vandt årets kartoffeltitel efter 5,5 times intens konkurrence.
Culinary Institute by VejleErhverv afholder årligt Kartoffelprisen, hvor nogle af landets dygtigste kokke er repræsenteret. Her trylles den ”almindelige” rodfrugt om til magiske retter, som alle har kartoflen som hovedingrediens. Udvælgelsen og bedømmelsen foretages af fagdommere, der bedømmer ud fra følgende kriterier: præsentation af retterne, service, retternes smag og køkkentekniske kompetencer.
Restaurant domæne er stolt af, at det var Sophia, der løb af med sejren i 2024. Hendes talent for råvarer, smag og elegance afspejles i høj grad i vindermenuen, som bestod af:
Forret: Syltet kartoffel og selleri med hummersalat, porreflan og røget cremefraiche.
Hovedret: Confiteret og glaseret kartoffel med kartoffelkroket, dampet sandart, kaviar og svampe.
Dessert: Kartoffelkage med pærekompot, kartoffelmousse, kartoffel-is med marcipan og crumble.
”Jeg er kok, fordi jeg elsker at lave mad, at bruge min nysgerrighed, og at se hvor skarpt jeg kan arbejde under pres. En konkurrence som Kartoffelprisen, den løfter mig som kok og bidrager på den måde også til, at jeg kan være med til at indfri de ambitioner, vi har for domæne. Jeg elsker at eksperimentere og finde ind til kernen i de madoplevelser, jeg gerne vil give folk”, siger Sophia Rosa Antorini, Kok, Restaurant domæne.
Hos Restaurant domæne er vores opgave ikke at manipulere, men at forfine og forædle, hvilket præcis er det, Sophia Rosa Antorini gjorde med sin vindermenu.
”Fordi det er Kartoffelprisen, har min hovedinspirationskilde været de mange kartoffelsorter, der findes og som man kan lave forskellige ting med. En anden inspirationskilde er den måde, vi arbejder med råvarer på i Domæne. Når vi arbejder med smag, søger vi altid at hylde det, de enkelte råvarer byder ind med. Det har været sjovt og udfordrende at arbejde med kartoffelsorter, fordi de kan noget meget forskelligt, smags- og teksturmæssigt”, afslutter Sophia.
Restaurant domæne | Gødstrupvej 60 | 7400 Herning | www.restaurantdomaene.dk
--
Link til highres. billeder: https://we.tl/t-NDc1lcsnaW
Link til Culinary Institute by VejleErhverv for billeder fra eventet: https://www.facebook.com/CulinaryInstituteVE
--
For yderligere info kontaktes:
Jens Vincent
Head Chef
jvo@restaurantdomaene.dk
--
Om Restaurant domæne - En smagsoplevelse i naturskønne omgivelser
Omgivet af græs og træer ligger den halvkugleformede bygning, der huser Michelin-restauranten Restaurant domæne. Opført i råt, bæredygtigt træ og med vinduer i flere niveauer. I vores køkken handler hver eneste servering om at præsentere perfekte råvarer, behandlet med respekt og at vise dem fra deres allerbedste side. Vi arbejder med råvarer fra hele verden, men de dominerende råvarer finder vi i Danmark og de nordiske lande.