Indhold fra partner Hvad er dette?
Julen på dåse
Når årets hyggeliste måned nærmer sig, dykker vi ned i gemmerne efter mors gamle småkageopskrifter og laver på skift pebernødder, vaniljekranse, jødekager og fedtebrød. Vi samles om den klassiske, traditionsbundne småkagebagning, skaber os varme, velduftende minder og deler godterne med vores nærmeste.
Med Mette Blomsterbergs nye, smukke kagedåsesæt kan du nemt og sikkert opbevare julens søde sager. Dåserne er med deres hvide baggrundsfarve og elegante sølvmotiver enkle og tidsløse. Juletræerne, rensdyrene og stjernerne har et nærmest drømmende udtryk, der skaber stemning og på allerfineste vis gemmer på årets julebag.
”Min mor lavede de bedste klejner i verden. Hun bagte dem kun i begrænsede mængder, og det var kun særligt udvalgte, der var heldige at få dem serveret. Det er et stort arbejde at koge dem – men de bringer minder og store følelser frem”, fortæller Mette Blomsterberg.
’Mors’ klejner
150 g blødt smør
½ fed vaniljestang
150 g sukker
2 usprøjtede citroner
½ kg hvedemel
2 tsk. kardemomme
3 mellemstore æg
3 spsk. fløde 13 %
1 kg palmin til at koge klejnerne i
1 klejnespore
Giver ca. 50 stk.
Tag smørret ud af køleskabet i god tid.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
Skyld citronerne og riv den yderste gule skal fint. Ælt vaniljesukker, sukker, citronskal, hvedemel, kardemomme, smør og æg sammen til en sammenhængende dej. Tilsæt til sidst fløden, ælt godt og stil dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen i lidt ekstra hvedemel til ét stort dejstykke, der er 3 mm tykt. Skær dejstykket med klejnesnoren i 3 cm brede strimler. Skær strimlerne i skrå stykker, der er 6 cm lange. Skær et snit i midten på langs af hvert skråstykke og vrid klejnerne igennem dette hul til den karakteristiske klejnefacon.
Varm palminen op til det varmepunkt, hvor de vredne klejner koger kontrolleret, når de kommer forsigtigt ned i gryden. Prøv dig frem, men pas på, det er meget varmt.
Kog klejnerne 6 stk. ad gangen, til de er let gyldne overalt – vend dem gerne undervejs. Tag de kogte klejner op med en hulske og læg dem straks på et sammenfoldet stykke køkkenrulle, der opsuger overskydende fedt.
Lad dem køle helt af, og kom dem i kagedåsesættet med de tætsluttende låg.
’Blomsterbergs’ forhandles hos en lang række isenkræmmere og stormagasiner.
Accessories

Wien fra A Simple Mess
Dramatisk og skulpturel
Indhold fra partner
Dekoration

Fire Balls fra Morsø
Organisk formsprog gemmer på hemmelighed
Indhold fra partner
Accessories

Södahl Square
Check på tern
Indhold fra partner
Table top

Servér cocktailklassikeren ’Moscow Mule’ med manér
Godt nok antyder navnet en russisk forbindelse, men den friske cocktailklassiker ’Moscow Mule’ har altså intet med Moskva at gøre. Tværtimod.
Indhold fra partner
Table top

ROCKS – Zone Denmark går i baren
Nu lokker Zone Denmark kvinderne ned af barstolen og lader dem selv gribe cocktailshakeren. Det nye barkoncept ROCKS er dedikeret til moderne og festglade kvinder med hang til fristende farver og lækkert design.
Indhold fra partner
Udstyr

Hverdagsklassikeren over dem alle
I en travl hverdag, skal madlavningen være nem og sund. Flere og flere bestiller måltidskasser eller tyer til et par gode, sidder-altid-lige-i-skuffen-retter a la spaghetti bolognese eller hverdagsklassikeren over dem alle: Lasagne
Indhold fra partner