23.11.2018  |  Interior  |  Design

Hollandsk design med kant

Passionen for design var grundlaget, da to unge hollændere for fem år siden skabte puik, der i dag rummer en kollektion af design fra nogle af Hollands bedste designere. Nu vil de gerne åbne de danske detailhandleres øjne for det hollandske design.

To unge studerende fra Holland valgte for fem år siden at starte deres egen virksomhed. Det blev til puik, der var med på Formland for første gang. Her havde Designbase en snak med dem.

”Ideen er at samle hollandsk design kogt ned til det essentielle, og således rummer vores kollektion en serie af møbler og interiørprodukter designet af nogle af Hollands bedste designere”, fortæller Freek Claessen, der stod på messen sammen med sin kompagnon Daan Gescher.

De begyndte med at lancere en lysestage, der på en måned var solgt ind til 70 butikker i Holland, og så fik de blod på tanden.
”Vi fløj til Polen, og fik lysestagen produceret i noget, der lignede en garage, men det var startskuddet til puik”.

Freek Claessen og Daan Gescher har altid haft en passion for design og kunst, og det var også bevæggrunden for etableringen af puik. De færdiggjorde deres respektive uddannelser, tog jobs sideløbende med at drive puik, og alle de penge, de tjente, blev ført tilbage i virksomheden. Og langsomt udviklede den sig.

”Der findes så mange dygtige hollandske designere, men de når ikke ud til det internationale publikum, de fortjener”, fortæller Freek Claessen, og det har siden begyndelsen været målet for puik.

I dag har man godt 350 forhandlere i Europa, og man har netop startet op med forhandlere i USA og Kina. I Danmark samarbejder man med Moodings.dk, men målet er at få et forhandlernet bestående af mindre detailhandlere og online butikker på det danske marked.

”Vi satser på ét land ad gangen og bygger forretningen op. Nu er turen kommet til Danmark”, lyder det, og Freek fastslår i øvrigt også, at kollektionen løbende vil blive udbygget med flere spændende produkter fra Hollands bedste designere.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere