09.01.2018  |  Business  |  Branchenyt

Giv iværksætterne lidt medvind

SaniMaid toiletbørsten har god succes i udlandet, men i Danmark er det svært at trænge igennem kædernes barrikader, fortæller Stig Brammer Knudsen, der mener, det kunne være en fordel for alle, hvis kæderne indstillede sig på at hjælpe branchens iværksættere lidt på vej. ”De kan differentiere sig, og vi kan få gang i noget salg”, siger han.

”Vi bryster os af at være first movers i Danmark. Men isenkrambranchens kæder er ikke first movers, når det handler om at bakke op om nye brands med nye innovative produkter. De vil hellere vente, til de er sikre på succesen, men så kan det være for sent. Mange små virksomhed kan ganske enkelt ikke vente på, at de store kæder får lyst til at melde sig under fanerne”. Det siger Stig Brammer Knudsen, der selv har kæmpet med at bryde igennem. I dag sælger han sin SaniMaid toiletbørste i USA, i England, hvor man i øvrigt solgte 20.000 enheder den første uge, den blev lanceret, og i Schweiz, og han er ved at komme ind i Tyskland. SaniMaid findes også på det danske marked – men ikke i isenkrambranchen!

”Det er typisk kvinder, der køber produkter som en toiletbørste, men selv om den derfor harmonerer perfekt med isenkrambranchens segment, sælges den i dag hos en række byggemarkeder”, lyder det fra Stig Brammer Knudsen, der slår fast, at man jo altid skal danse med dem, der vil danse med én.

For fire år siden begyndte Stig Brammer Knudsen at udvikle toiletbørsten, der faktisk ingen børster har, men i stedet et hoved af gummi, der både er betydeligt mere hygiejnisk end en traditionel toiletbørste, og som gør bedre rent. Samtidig har man ikke længere en holder fyldt med ulækkert vand.

”Jeg ville videreudvikle og ikke mindst forbedre et traditionelt hverdagsprodukt. Og ved at kigge rundt i mit eget hjem, faldt valget på toiletbørsten”. 

I marts vandt SaniMaid Gia Global Innovation Award i forbindelse med Home + Housewares Show i Chicago, og det har givet et meget fint international skub til virksomheden.

”Vi bryster os af at være first movers i Danmark. Men isenkrambranchens kæder er ikke first movers, når det handler om at bakke op om nye brands med nye innovative produkter…”

Stig Brammer Knudsen

Lang udviklingsproces

Stig Brammer Knudsen kalder udviklingsprocessen lang, hård og opslidende. Selv er han ikke designer, derfor tog han fat i designvirksomheden Designit, og sammen skabte de SaniMaid toiletbørsten.

”Jeg er den handelsmindede”, siger Stig Brammer Knudsen med et smil, og han slår fast, at man i udviklingsprocessen havde gode vilkår. ”Teknologisk Institut var inde over, og vi fik forskellige udviklingspenge og hjælp fra ekstern ekspertise, så funktion og design kunne gå op i en højere enhed”.

Stig var sågar med i tv-programmet ”Løvens hule”, hvor han dog fik nej fra alle investorerne. ”Men så er det jo lidt sjovt efterfølgende, at SaniMaid faktisk som et af de få produkter, der er blevet præsenteret i showet, er blevet globalt på under et år”, fortæller Stig.

Nu håber Stig Brammer Knudsen, at han kan få hul igennem til de danske kæder.

”Man taler meget om, at kæderne skal differentiere sig. Det kan de jo netop gøre ved at samarbejde med iværksætterne. De kan få spændende, nye produkter til deres butikker, og samtidig kan de give lidt medvind til dem, der faktisk tør skabe noget nyt i branchen. Innovation er ikke en kop i en ny farve. Innovation er nytænkning og nyudviklede produkter, og ofte kommer den innovation ikke fra de gamle, veletablerede brands, men fra de nye spillere”, mener Stig Brammer Knudsen.

For SaniMaids vedkommende ser han lyst på fremtiden, men det samme gælder ikke, når han ser på fremtiden for de danske iværksættere og innovatører i designbranchen.

”Kæderne har en meget vigtig plads i værdikæden, og uden dem mangler der et led, og man kommer ikke i mål. Mit håb er, at man i kæderne vil se lidt ud over hardcore begreber som brand awareness, sortiment, service, prissætning, bonusordninger, og butiksleverancer. At de vil tage et anderledes strategisk medansvar, så de små danske opfindelser måske kan blive bedømt ud fra andre lidt blødere kriterier og dermed kan få en chance for at vise sin berettigelse, så de også kan vokse og med tiden skabe god indtjening til kæderne”.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere