17.05.2016  |  Business  |  Branchenyt

Georg Jensen Damask genudgiver håndklædeserie

Håndklædeserien 1862 fra Georg Jensen Damask bliver nu genproduceret og –udgivet.

1862 er navnet på en af de ældste håndklædeserier i Georg Jensen Damasks historie. Serien bliver nu produceret på ny og udgivet endnu en gang, skriver Retailnews.

Seriens mønster blev for første gang registreret i arkiverne i 1862 – deraf navnet. I 1862 sad væverne rundt omkring på de danske gårde og håndvævede de første tekstiler for Georg Jensen.

Læs også: Georg Jensen i fremgang

Ifølge Anne Skyum Høgfeldt, designer hos Georg Jensen Damask, er 1862-kollektionen et godt eksempel på, at godt håndværk overlever fra generation til generation. Hun fortæller:

”For at fastholde vores DNA og samtidig opdatere kollektionen i forhold til tidens tone har vi valgt at kigge tilbage på den kvalitet og vævning, som vi stammer fra. Vi har valgt at genproducere den oprindelige kollektion i en kombination af afdæmpede nuancer, der sammen med det oprindelige stribede mønster klæder kvaliteten og det geometriske udtryk og fint rammer ind i tidens trends”.

Georg Jensen Damask-traditionen startede allerede i 1400-tallet.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere