15.03.2022  |  Interior  |  Outdoor

Frirum i haven, på terrassen og altanen

Trend til den nye outdoorsæson fra spoga+gafa, der finder sted fra 19.-21. juni.

Ens eget udendørs sted er mere end nogensinde et sted, hvor man kan trække sig tilbage. Der investeres i at gøre haven, terrassen og altanen smukkere, og ikke mindst corona-pandemien har boostet branchen. Det gælder udendørsmøbler, tilbehør, smarte haveredskaber og udendørskøkkener og grills.

Et udendørs opholdsrum
Havearbejde er blevet en del af fremtiden. Man sår og nyder, at det vokser og blomstrer. Det handler om at skabe et sted, hvor man kan kreere og rekreere, og haven spiller derfor en større og større rolle, hvad enten det er for planterne og havearbejdet, for samværet eller for rekreationen og at tage en pause. 
Pandemien har accelereret en trend, der allerede var på vej. Nemlig at forvandle udendørsområdet til ‘et grønt opholdsrum’. Grænserne mellem indendørs og udendørs smelter same, og der er knap nok forskel på møbler og tilbehør. Lave sofaer, lænestole og daybeds tager terrassen med storm. Kombinerbare loungemøbler samt udtrækkelige borde, bænke og stole med en større højde gør en afslappet middag mulig.

"Green living": Naturen som inspirationskilde
Lysten til at leve en sund, tæt-på-naturen livsstil er også vokset under corona-pandemien, og planer signalerer sundhed og skaber et miljø af velvære. Havearbejde og at dyrke sine egne grønsager er in, og der ses højbede, mini drivhuse og plantehylder. Naturligheden er også et tema, når det gælder havemøbler og tilbehør i denne sæson. Autentiske materialer, naturligt træ, rattan og hør skaber en fornemmelse af at være tæt på naturen. Det samme gør de dæmpede og naturlige nuancer.

Bæredygtigt og let design
I dag benytter mange “grønne” produkter til at skabe en mere bevidst livsstil, og den bæredygtige have er et stort tema – også på spoga+gafa. Flere og flere virksomheder ser vigtigheden af at bringe bæredygtigheden ind i deres nye produkter. Der ses blandt andet en del genbrugte materialer, genbrugt havplast og -tekstiler.
I disse tunge tider bliver havemøblerne lettere og mere enkle med en nonchalant elegance. Klar blå, rød og orange, men også friske pasteller understreger det lette outdoor-designsprog.
Gyngestole, hængekøjer og hængende stole har momentum, og runde lounge elementer, der kan skabe et kurvet look. Multifunktionalitet og fleksibilitet er vigtigt, og kombinationen af materialer som aluminium, teak, keramik og vandtætte udendørstekstiler giver spændende måder at indrette på.
Casual dining er blevet et nøgleord i forhold til at designe det udendørs køkkenområde. Her ses gasgrills, bålpladser og borde, der kan tilpasses det antal mennesker, man er, og kan kombineres med sideborde og serveringsvogne i et sortiment, der passer til både terrassen og altanen.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere