01.01.2019  |  Interior  |  Trends

Formex er en farverig fornøjelse

Farver er et udpræget tema på Formex i januar. Det gælder messens gæste influencer Zandra Rhodes, der har arbejdet med mange og kraftige farver hele livet, og to af messens foredragsholdere Li Edelkoort og Edouard Keller, der begge ligeledes forudser en farverig fremtid i interiørbranchen.

Der kommer knald på farverne, når Formex slår dørene op fra 15.-18. januar 2019. For denne messes gæste influencer er Zandra Rhodes, hvis farverige tøj har været båret af rockstjerner og celebrities igennem de 50 år, den nu 78-årige designer har været en del af den internationale modescene.
“Zandra Rhodes er en superstar og ikonisk i sit design. En influencer i ordets egentlige forstand, og ikke mindst kendt for sit farvestrålende design, der gennem årene er blevet båret af kendisser som prinsesse Diana af Wales, Debbie Harry, Kylie Minogue, Paris Hilton, Helen Mirren med flere. Hun var punk før punk eksisterede”, siger Lotta Ahlvar, Event Manager på Formex.
På Formex vil de besøgende få mulighed for at hente inspiration i hendes indretningsløsninger.

“Jeg glæder mig meget til at komme til Formex”, siger Zandra Rhodes, og hun har en stor interesse for skandinavisk design.
Besøgende på Formex kan også høre foredraget ”House of color” af den internationale trendforecaster Li Edelkoort.

Li Edelkoort arbejder med såvel mode som tekstiler, interiør, biler, kosmetik, detailhandel og mad, og hun har dermed fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig. Hun vil fortælle om sæsonens vigtigste indflydelser inden for décor, livsstil, materialer og farver.

”Efter tyve år med utrolige autonome designs, med udvikling af innovative materialer og volumener og med inddragelse af skiftende ritualer, vil den nye fokus i boligen i fremtiden være på brugen af farve”, fortæller hun og fortsætter:
”Lysten til farve er kun lige begyndt, og den vil vokse i løbet af det næste årti, hvor den vil påvirke forbrugerne til at blive lykkeligere. Den medfødte frygt i mennesker for at bruge farve er gradvist ved at vige pladsen for glæden ved at manipulere med farverne, skabe materialer og give liv til ellers glemte rum og produkter. Et stænk af gult kan give liv til et rum, et strejf af gråt kan skabe et rum, et strejf af pink kan få folk til at smile. Med genkomsten af farver kommer nye adfærdsmønstre, en moderne kultur med mere personlige valg, med usædvanlige farveskalaer og med sofistikerede farveharmonier, hvor den grønne skala eksempelvis også omfatter blå og gul, terracotta-skalaen rummer pink og skifer og de neutrale nuancer omfatter hudtoner og ben; lidt off-kombinationer er med til at gøre det slidte, velkendte udtryk nyt og tillokkende”.
At farve er en del af fremtiden er Edouard Keller, der fortæller om 20ernes farvetrends på Formex enig i.

”At integrere farve i de første stadier af et design er et strategisk ”must””, siger han. ”Farve har kraften til at i bogstaveligste forstand at forandre materialernes udtryk, og farvernes udvikling hænger sammen med de skiftende forbrugerkrav”, fortæller han og fortsætter:
”Jeg ser frem til at præsentere vores Nuances 2020, der vil tage dig med på en rejse, der forklarer, hvorfor farver er blevet en så vigtig del af det næste årti. Vi vil se på, hvorfor bestemte farver er valgt, hvilke farver og hvordan man arbejder med dem i forhold til materialer og overflader. Vi ser på makrotrends og giver dig en brugbar inspiration til, hvorfor farver er så vigtige i det nye 20er-årti”, lyder det fra Edouard Keller, der kommer fra Carlin Creative Trend Bureau, der er repræsenteret af ColourHouse Scandinavia.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere