30.03.2020  |  Business  |  Branchenyt

Endnu en retssag er vundet af en dansk keramiker

Efter fire års retssag har Sø- og Handelsretten afgjort at en dansk keramiker har fået krænket ophavsretten og nu tildeles erstatning.

Siden 2016 har keramiker Kasper Würtz været i retssag mod Christian Bitz og grossisten F&H A/S. Men nu har han så rettens ord for, at Christian Bitz har kopieret dele af hans produkter. Sådan skriver Jydske Vestkysten i dag.

Christian Bitz’ stel blev lanceret i 2016 og allerede her kunne Kasper Würtz se, at der var væsentlige ligheder til han og faderens håndlavede stel.

Og nu efter fire års retssag er det i retten blevet afgjort, at dele af Christian Bitz' og F&H's stel krænker ophavsretten og derfor skal forbydes, mens andre dele af stellet ikke gør. Sådan lyder det i dommen. Det er en dom, der tydeligt vækker glæde hos den horsensianske keramiker: ”Jeg er meget lettet. Man når at få sin tvivl, når en sag står på i fire år, så det er en lettelse, at domstolen også kan se, at noget var forkert”, siger Kasper Würtz til avisen.

Sagen er endnu ikke afsluttet, for spørgsmålet om erstatningens størrelse har Kasper Würtz gennem sin advokat Johan Løje bedt om at få udskudt til efter krænkelsesafgørelsen. Advokat Johan Løje, der også var advokat for Anne Black i hendes kopisag mod Ronald A/S og Netto, kalder afgørelsen for "positivt nyt for den kreative branche i Danmark".

”Det her bliver en stor sag, fordi den handler om en stor omsætning, hvorfor der kommer et stort erstatningskrav. Den har fået meget omtale, og den er kompleks. Dommen er et udtryk for, at der skal være en generel og bred beskyttelse af design i Danmark”, fortæller Johan Løje til Jydske Vestkysten.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere