17.05.2023  |  Interior  |  Design

En ny produktkategori – designet af Monica Förster – udvider Genses populære Dorotea-serie

Indhold fra partner Hvad er dette?

Gense lancerer en ny produktkategori i Dorotea-kollektionen i samarbejde med den internationalt anerkendte og prisvindende svenske designer Monica Förster.

I kollektionen arbejder Monica Förster med afstanden mellem Dorotea-bestikket og skaber nye, men velkendte produkter. Vaser, karafler, skåle, fade og lysestager er blevet føjet til serien – de er fremstillet af keramik og genanvendt rustfrit stål.

Ifølge Monica "skaber Dorotea-bestikket interessante former i afstanden mellem delene, hvilket var udgangspunktet for den udvidede kollektion."

Nordisk design formet gennem årtusinder

Gense har været et symbol på robuste materialer, stilfuldt design og fremragende funktionalitet i mere end et århundrede. Passionen for den tidløse nordiske stil er også tydelig i den nye serie. 

Monica Förster blev inspireret af landskabet omkring den lille landsby Dorotea, hvor hun voksede op. Bjergene og dalenes bugtede linjer afspejles i designets bløde, organiske former. Keramikkens silkebløde overflade i blå, violet, grøn og gul afspejler nordlyset.

"Jeg blev inspireret af istidslandskaber, der er blevet formet gennem årtusinder og har efterladt bløde, flydende silhuetter over bjergryggene i det nordlige Sverige, hvor jeg voksede op," forklarer Monica.

Design med genbrug

Dorotea-kollektionen er et godt eksempel på, hvordan samarbejde mellem designer og producent kan flytte bjerge inden for produktionsteknologien og bæredygtighedsindsatsen. Serien er fremstillet af 91 % genanvendt rustfrit stål, mens emballagen er fremstillet af genanvendt FSC-certificeret papir trykt med sojablæk. 

De diskrete, organiske former i Genses Dorotea-kollektion forener formsprog med produktionsteknologi og bæredygtighed. I kombination med keramikkens farverige samspil ser Doroteas rene linjer i rustfrit stål yderst stilfulde ud. 

OM GENSE

Siden 1856 har Gense fremstillet bestik af højeste kvalitet med et vellavet og funktionelt design. De har i mere end et århundrede samarbejdet med talentfulde designere og kunstnere for at bevare denne innovative tilgang og overlegne æstetik. Gense modtog i 1982 titlen som hofleverandør fra den svenske konge og kan med stolthed kalde sig "Kongelig Hofleverandør". 

Mere fra F&H Group A/S

F&H Group A/S

https://www.fh-group.dk/

F&H A/S er Skandinaviens største bolig-brandhouse inden for køkken, bord, bad og interiør.  

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere