10.08.2015  |  Interior  |  Brugskunst

Det cool guld

Lyngbyvasen fra Lyngby by Hilfling har fået en cool guldkant, der matcher tendenserne i tiden.

Lyngbyvasen har de seneste par år fået noget af et comeback. Fra i sin tid nærmest at være en isenkræmmervare – og det var dengang isenkræmmere også handlede med søm og skruer – er den stilrene vase gået hen og blevet et designikon. Lyngby by Hilfling har været i porcelænsarkiverne og har genfundet den fine lille detalje med en diskret og eksklusiv guldkant. Og det kan godt gå hen og blive et af årets store gavehit!

Det er vist ikke gået hen over mange hoveder i branchen, at der er to aktører, der fremstiller de ikoniske Lyngbyvaser, og at de begge ifølge domstolen gør det med lige stor ret.

Daniel Hilfling var den første, der genoptog produktionen af de smukke klassikere under navnet Lyngby by Hilfling. Han er uddannet arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har fra barnsben været fascineret af det, han kalder ”arven”. Ting med en historie og ikke mindst det art deco-inspirerede riflede Lyngby-look har tiltrukket ham i årevis. Kombineret med lysten til at starte eget firma og gøre brug af sine kreative evner og arkitektuddannelsen, blev det startskuddet til Lyngby by Hilfling i 2012, hvor firmaet som det første relancerede den legendariske Lyngbyvase.

Den populære vase blev oprindeligt fremstillet på Porcelænsfabrikken Danmark fra 1936 og frem til fabrikken i Lyngby lukkede i 1969. Vasen er forståeligt nok siden blevet et samlerobjekt med sin enkle og rene søjleform, der passer lige godt til det strømlinede hjem som til loppefundshjemmet.

Respekten for designhistorien
Som kreativt menneske har Daniel Hilfling en stor ydmyghed over for designhistoriens klassikere, så det er med stor respekt for det oprindelige, at han videreudvikler de nye produkter. Han var den første til at opdatere Lyngbyvasen med den sarte grønne og den ret så cool matsorte udgave, og han var den første til at lancere vasen i glas. Og når man ser de smukke transparente glasvaser, der nærmest i sig selv er skulpturer både med og uden blomster i, har man nærmest en fornemmelse af, at de altid har eksisteret – så rigtige er de.

Daniel har, som mange sikkert ved, også føjet de fine Lyngbyskåle og de små fyrfadstager (som i øvrigt også er supergode som æggebægre eller til salt og peber) til Lyngby-kataloget – naturligvis med den samme oprindelige karakteristiske riflede profil.

Det cool guld
Lige nu er Lyngby by Hilfling så først med den nye De Luxe Edition af hvide porcelænsvaser med en smal guldstribe i kanten, for det har jo vist sig, at netop guldstriber er blevet voldsomt eftertragtede. De guldkantede Lyngbyvaser hører til blandt det oprindelige Lyngby-sortiment, og selv om det umiddelbart gør vasen lidt mere ”fin”, passer det godt ind i tidens trend med det lille metal-touch. Og det sjove ved den nye De Luxe udgave er, at den faktisk kan fremstå ret rå i den rette sammenhæng.

Lyngbyvaser fra Lyngby by Hilfling fortjener vel også lidt forgyldning, når man tager i betragtning, at de fremstilles på samme fabrik som Danmarks største, ældste og kongeligste porcelænsleverandør. Der er altså tale om porcelæn af ypperste kvalitet, samtidig med at det er fagets allerdygtigste håndværkere, der med sikker hånd maler guldkanten på en Lyngbyvase fra Lyngby by Hilfling. 

Succes forpligter
Lyngbyvasen fra Lyngby by Hilfling har fået kæmpesucces siden relanceringen, og når overskuddet tillader det, bliver der straks investeret i nye Lyngby-tiltag.

2014 var et rigtig godt år, hvor vi danskere rev Lyngbyvaser, -skåle og -stager ned fra hylderne, og det har givet Lyngby by Hilfling muligheden for at gå videre med drømmen om designudvikling af endnu flere spændende nyheder, som vi kan glæde os til allerede senere på året. Og vi kan godt afsløre, at det ikke handler om vaser alt sammen. For ligesom godt design kræver respekt, forpligter det også til at arbejde videre med alle de muligheder, der er.
Men lige nu og her kan vi glæde os over den lille gulddetalje på den nye Lyngby by Hilfling De Luxe Edition.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere