Den største ære er, når mine ting bliver brugt

Mette Blomsterberg har fået danskernes øjne op for det hjemmelavede køkken. I år har hun 20 års jubilæum, og det fejres med en ny serie dråbeformede skåle. Hun kalder sig selv for ”en bonderøvsprinsesse” og ”et lille dampbarn”, men uanset hvad hun står bag, har hun sjælen og mavefornemmelsen med. ”For jeg skal være stolt af det, jeg laver”, siger hun.

”Jeg er en bonderøvsprinsesse. Jeg elsker det forfinede og luksuriøse, men samtidig er jeg rigtig meget en jordnær bonderøv, der vil have tingene ned på jorden, og som vil have, at tingene skal fungere”. Det fortæller Mette Blomsterberg, der i år har skabt kager til danskerne – og ikke mindst givet danskerne lyst til bage – igennem 20 år. Faktisk kan Mette Blomsterberg tage en stor del af æren for den tendens, der er i tiden til, at vi igen sætter pris på det hjemmelavede, det hjemmesyltede og det hjemmebagte.

I forbindelse med Mette Blomsterbergs jubilæum lancerer F&H hendes serie af dråbeformede skåle og fade i en jubilæumsudgave, der prydes af Mette Blomsterbergs karakteristiske signatur i sølv, ligesom de populære dråbeskåle også har givet inspiration til at lancere dråbeformede is-asietter og et tilhørende dråbefad.

Mette Blomsterberg etablerede sig som selvstændig konditor i 1995. Siden har hun haft sit eget tv-program ”Det søde liv”, hun har været dommer i ”Den store Bagedyst”, hun har været en del af Go’ Morgen Danmark, hun har lavet ”Kongerigets kager” og ”Price & Blomsterberg”, ligesom hun har skrevet otte bøger, startet egen butik og egen café og sidst, men ikke mindst, står hun bag en serie bage- og serveringsprodukter, der blev lanceret i 2013 i samarbejde med F&H.

”Jeg er et lille dampbarn, og jeg har altid gang i mange ting, men jeg holder begge fødder på jorden, og jeg skal altid have mavefornemmelsen med, når jeg laver noget”, fortæller Mette Blomsterberg, mens vi sidder i hendes super hyggelige café i Lyngby.

Hun er åben og smilende, og alle de gæster, der kommer ind i caféen, får et ”velkommen” og et smil med på vejen.

Når Mette Blomsterberg går ind i et nyt projekt, gør hun det af lyst.

”Ikke fordi alting skal være sjovt, men skal jeg gøre noget ordentligt, skal jeg synes, det er fedt at arbejde med”, fortæller hun.

At skulle lave TV var ikke noget, hun havde i tankerne, da hun stod i lære hos Jørgen Søgaard Jensen i Kransekagehuset. Men i dag holder hun rigtig meget af det. Hun har dog altid vidst, at hun ville drive egen virksomhed

”Jeg synes, det er sindssygt spændende, at komme ud til danskerne, og at være med til at give hele kulturen omkring det hjemmelavede og hjemmebagte videre”.

Mette elsker selv at lave mad. Hun sylter, og hun elsker at smøre gode madpakker.

”For mig er det et kald at sørge for, at mine børn får noget ordentligt at spise i skolen, og det beriger mit liv at bage boller, til de kommer hjem. Det er helt OK for mig, at der er nogen, der ikke prioriterer det. Men for mig er det en stor glæde at lave mad til min familie hver dag, og at formidle den kultur videre er mit lille lod i livet”.

En anden grund til, at Mette Blomsterberg for mange år siden valgte at søge mange veje med sit fag, var, at konditorbranchen er super hård.

”Jeg kunne ikke se mig selv blive slidt op som konditor, og da jeg fik muligheden for at kunne berige andres liv og samtidig brødføde mig selv, tog jeg den. Og det har været en drøm for mig – at nå ud til de danske familier”.

Mettes mål er ikke, at alle skal lave mad eller bage kager, præcis som hun gør det. Hun vil meget hellere inspirere til, at man bygger videre på sine egne opskrifter. Det er netop det at motivere andre, der driver hende.

Det kræver gode redskaber
”Men at arbejde i et køkken kræver gode redskaber. Det er jo alt andet lige også nemmere at bygge et hus med en murerske frem for med en gaffel”, siger hun med et smil, og så mener hun, at det allerbedste, man kan få, er en palet!

Mette Blomsterberg indledte samarbejdet med F&H i 2013, og hun har været inde over hver en del i serien.

”Jeg er nok lidt emsig, og jeg kan ikke sende et produkt på gaden, som jeg ikke selv har testet, og som jeg ikke kan stå 100 pct. inde for og er stolt af – og jeg er med lige fra designet til emballagen og teksten på emballagen”, fortæller Mette. ”Jeg skal kunne relatere til de produkter, mit navn sættes i forbindelse med”, siger hun, og det er meget vigtigt for hende, at man fornemmer hendes DNA i de produkter, hun står bag.

”Jeg skal have mig selv med i det, for jeg tror på, at har man den holdning, kommer der noget bedre ud af det på den lange bane. Og kommer der kritik, skal jeg vide med mig selv, at intensionerne var de bedste, og at jeg aldrig har været ligeglad. Det er netop det, der gør det sjovt – og som forpligter”.

Hun mener klart, at ordentlige produkter er et ”must” i køkkenet, og hendes holdning er også, at man hellere skal købe én god kageform end seks dårlige!

Når Mette Blomsterberg designer med F&H er det en lang proces.

”Vi taler om det. Jeg fortæller, hvordan jeg synes, eksempelvis en palet skal være: hvor stor den skal være, at den skal være fremstillet af rimeligt fast stål, som er fleksibelt, men ikke for fleksibelt, hvor lang den skal være, hvor bred den skal være, og hvordan håndtaget skal være. F&H laver så en prøve, som jeg tester i mit køkken, ligesom vores konditorer også tester den. Så kan det være, der skal ske nogle ændringer, og herefter kører hele møllen igen, indtil jeg er tilfreds, og indtil jeg kan mærke i maven, at det her er et godt produkt”, forklarer Mette.

Spørger man Mette om, hvilken et af produkterne, der er hendes eget yndlingsprodukt, svarer hun med et stort smil: ”Det ved jeg ganske enkelt ikke. Man kan jo heller ikke vælge imellem sine børn…”

Jubilæumsserien
Jubilæumsserien, der prydes af Mettes signatur i sølv, har hun selvfølgelig også et helt specielt forhold til, og til dråbeformen ikke mindst.

”For 18 år siden købte jeg en dråbeformet skål, som jeg har elsket lige siden, og som jeg har brugt til alt muligt. Det var den, der var inspirationen til dråbeformen”.

Sølvdekorationen holder Mette også rigtig meget af, og hun ser klart sig selv i kombinationen af det funktionelle og det forfinede sølv.

”Det er samspillet mellem bonderøven og den forfinede prinsesse igen”, smiler hun. Men når hun taler om sølv, mener hun også klart, at det absolut ikke behøver være rigtigt, ægte sølv. ”look a like-sølv” er også helt fint, siger hun, og det samme gør sig gældende, når hun skriver bagebøger: Her findes alt fra romkugler til fantastiske kreationer – og for Mette er det fuldstændig lige godt!

I det hele taget er det vigtigt for hende, at man gør, som man vil.

”Jeg dømmer ikke nogen, og jeg skriver eksempelvis aldrig: Brug den eller den fine chokolade. Jeg oplyser, hvilken procent chokoladen skal have, så det er en rettesnor til resultatet”.

Mette kalder også sig selv for et ”luksusdyr”, og hun vil hellere vente lidt, og så få det, hun ønsker sig, end at købe noget billigt skrammel, som hun siger.

Samtidig er hendes holdning, at ting skal bruges, og det gælder også hendes serie.

”Den største ære for mig er, hvis danskerne bruger mine ting hver dag”, siger hun.

Hjemme hos sig selv har Mette heller ikke juleservice eller service til fint brug.

”Hver dag er en fest, og det er fedt at kunne bruge smukt service i dagligdagen”, er hendes holdning.

Mettes jubilæum
Mette Blomsterberg har gang i utroligt mange ting, og spørger man hende, hvordan hun selv skal fejre sit 20 års jubilæum ud over den smukke jubilæumsserie, svarer hun, at hendes jubilæumsgave til sig selv var åbningen af caféen i Lyngby.

Herudover har hun netop afsluttet optagelserne af en ny sæson af ”Den store bagedyst”, der lige nu kører over skærmen.

”Og så har vi programudviklet en ny serie, som endnu er hemmelig, men hvor jeg lover, at seerne vil komme til at se lidt mere af mig som person i en ikke helt så afrettet udgave…”

Mette Blomsterberg holder også foredrag og events rundt omkring i landet, og også det holder hun meget af.

”Der er mange konditorer, jeg synes, er meget dygtigere end mig”, siger hun, ”men jeg har fået den gave, at jeg kan lide at formidle, og den bruger jeg”.

Mette ser sin egen styrke ligge i, at hun gør det, hun brænder for og det, hun selv vil.

”Og så tror jeg, at jeg i bund og grund er en ”gammel dame” inden i; snusfornuftig og velovervejet”, siger hun med et smil. ”Det er sådan, jeg driver min forretning”.

Netop derfor skal de ting, Mette lægger navn til, også holde i årevis, og det gælder også hendes service. For som hun slutter af med at sige:

”Et smukt dækket bord højner forventningerne og glæden ved maden. Hvad enten man serverer havregryn eller hummersuppe; om den står på Spaghetti carbonara, eller om man har Dronningen til middag, så har det værdi for mig – og så bilder jeg mig ind, at det også har værdi for dig”.

Relateret indhold

27.03.2024Designbase.dk

Det er OK at markedsføre ”PFAS-fri” og ”ikke tilsat PFAS”

27.03.2024Designbase.dk

Ambiente 2024: De bedste gaver er bæredygtige

18.03.2024Brix Design A/S

Sponseret

Airfryeren er blevet et populært køkkenredskab

11.03.2024Brix Design A/S

Sponseret

Er det ved at være tid til forårsrengøringen?

06.03.2024F&H Group A/S

Sponseret

Tronskifte hos Margrethe fra Rosti

06.03.2024F&H Group A/S

Sponseret

Rosti skærer igennem med høj kvalitet

04.03.2024Brix Design A/S

Sponseret

Sommer og Grillsæson: Samling af Venner og Familie til Hygge

04.03.2024Brix Design A/S

Sponseret

Solen skinner, og varmen spreder sig: Nyd sommerens kulinariske fristelser

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023