24.05.2022  |  Business  |  Ledelse & drift

Danske virksomheder kan få MitID Erhverv fra oktober 2022

3,6 millioner danskere har allerede fået MitID. I efteråret bliver det virksomhedernes tur. MitID Erhverv erstatter NemID medarbejdersignatur og rulles ud til de danske virksomheder fra oktober 2022 og frem mod juni 2023.

NemID medarbejdersignatur har fungeret godt i mange år. Men større krav til sikkerheden og et ændret trusselsbillede kræver en ny løsning, der giver virksomhederne en endnu bedre sikkerhed ved log-in på private og offentlige selvbetjeningsløsninger. 

Derfor erstattes NemID medarbejdersignatur snart af MitID Erhverv. Den nye løsning skal samtidig gøre det nemmere for virksomhederne at oprette deres medarbejdere - og mere fleksibelt for medarbejderne, når de skal logge på.

Løbende udrulning fra oktober 2022

Udrulningen kommer til at foregå løbende fra oktober 2022, og de enkelte virksomheder får besked, når de kan flytte til MitID Erhverv. Virksomheder og foreninger med op til tre medarbejdersignaturer kommer først. De udgør 90 procent af alle virksomheder og foreninger, som skal overgå til MitID Erhverv.

De store virksomheder og offentlige myndigheder kan overgå til MitID Erhverv i starten af 2023. De får tilbudt en særlig løsning, hvor de kan masseoprette deres medarbejdersignaturer eller etablere en såkaldt lokal IdP, hvor medarbejdernes digitale identiteter oprettes og administreres lokalt i egne systemer.

Alle får direkte besked, når de skal flytte til MitID Erhverv. NemID medarbejdersignatur vil fortsat fungere frem til 30. juni 2023.

Smidig overgang

Overgangen til MitID Erhverv er gjort enkel for virksomhederne, idet MitID Erhverv automatisk henter oplysninger om virksomhedens administratorer og medarbejdere fra det nuværende system NemLog-in. 

Administratoren skal blot vælge, om medarbejderne skal flyttes over og aktivere dem, der skal. De store virksomheder får mulighed for at masseaktivere alle deres medarbejdere på én gang.

Virksomhederne kan allerede nu forberede sig til MitID Erhverv ved at rydde op i nuværende administratorer og medarbejdersignaturer, så de ikke får autooverflyttet nogen, der ikke skal med.

Mange virksomheder og foreninger bruger allerede MitID

Mange enkeltmandsvirksomheder og personligt ejede mindre virksomheder kan allerede bruge deres private MitID, når de eksempelvis skal tjekke post eller indberette moms for deres virksomhed. 

Det samme gælder mange foreninger og ApS samt A/S, hvor ejeren er ene tegningsberettiget, hvilket betyder, at ejeren har ret til at underskrive og indgå alle aftaler på vegne af virksomheden. Denne mulighed kaldes MitID privat til erhverv, og den erstatter NemID privat til erhverv.

På virksomhedsguiden.dk kan virksomhederne teste, om de kan bruge MitID privat til erhverv. I så fald fik de allerede mulighed for det, da de overgik til MitID privat. Brugere af MitID privat til erhverv behøver altså ikke foretage sig noget i efteråret, når alle virksomheder inviteres til MitID Erhverv.

På Virk.dk kan foreningerne tjekke, om de kan bruge deres private MitID.

-PF

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere