28.10.2019  |  Business  |  Branchenyt

Dansk designvase anerkendes med international designpris

Relanceringen af en glasvase fra 1930’erne vinder Iconic Awards.

I 1930’erne skabte Jacob E. Bang glasvasen Primula. Sidste år reintroducerede Holmegaard vasen og nu er den blevet hyldet med den prestigefyldte pris Iconic Awards i kategorien Best of Innovative Interior.

Jacob E. Bang (1899-1965) var som arkitekt, designer og kreativ direktør for glasværket Holmegaard en af pionererne og initiativtager for funktionalisme i dansk glasdesign, og han var med til at få dansk glasdesign på den internationale designscene. Hans stil var på en gang folkelig og virtuos, og han opnåede stor anerkendelse og popularitet. I dag er mange af hans værker blevet stil-ikoner og samlerobjekter.

Fascinationen af vintagedesign

Gennem de senere år har vi set en enorm vækst i relanceringer af gamle, kendte som ukendte, designobjekter og møbler, og netop denne fascination af det forgangne og evnen til at reintroducere det med respekt for det oprindelige, men samtidig passende moderne tider er også det juryen fremhæver ved udvælgelsen af Primula som vinder ad Iconic Awards.

”Relanceringen af denne storslåede vasesamling understreger endnu engang den tidløse elegance af vintagedesign fra 1930'erne”, lød det fra juryen.

Med re-introduktionen af Primula tog Holmegaard sidste efterår det første skridt imod udbredelsen af Jacob E. Bangs ikoniske glasdesign. Med udgangspunkt i den originale vase har Holmegaard denne sæson præsenteret Primula i et ovalt design. Efterårets ovale vase bevarer skuldrene fra det eksisterende Primula design, men får med sit smallere og smukt ”klemte” formsprog en mere defineret stribeeffekt, der ændrer det velkendte udtryk og skaber variation. Primula 2.0 har desuden en facon, der folder buketterne fint ud i tidens skødesløse stil af blomster og grønt, samtidig med at den fylder mindre med sin smalle bund.

https://www.iconic-world.com/directory/primula

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere