08.12.2016 | Business | Branchenyt
Dansk designpris har vokseværk
Den danske designpris Danish Design Award udvider både geografisk og med flere kategorier.
I april i år løb awardshowet Danish Design Award, som bl.a. uddeler priser til møbeldesign, interiørdesign og digitale løsninger, af stablen for første gang. Inden da havde Design denmark og Dansk Design Center, der står bag prisen, modtaget over 300 designløsninger, hvilket viser, hvor høj interessen for foretagenet er.
Vi fik det bedst tænkelige afsæt for Danish Design Award i april i år. De mange indsendelser cementerede bredden og innovationskraften i dansk design i dag og viste også et behov for at fejre de danske løsninger, som reelt er i verdensklasse, men ikke er blevet hyldet på hjemmebane. Vi håber, vi har sat gang i en bevægelse, som vil inspirere endnu flere over hele landet til nu at indsende designløsninger, siger Henrik Weiglin, som er vicedirektør hos Design denmark.
På baggrund af den høje interesse vælger Danish Design Award at udvide både geografisk og med flere kategorier, oplyses det på designprisens hjemmeside. Det betyder, at priserne (igen) uddeles hos Dansk Industri på Rådhuspladsen i København, men som noget nyt også i Kolding.
Flere priser
Danish Design Award har indgået et samarbejde med D2i og Design Week Kolding, og som noget nyt uddeles der priser inden for fire kategorier yderligere.
De fire nye kategorier, som uddeles i Kolding, er:
- Building Markets en designpris til en løsning, der har skabt vækst og øget omsætning.
- Fostering Partnerships en designpris for løsninger, der skaber værdi for borgere gennem nye offentlige/private partnerskaber.
- Improved Welfare en designpris for løsninger, der styrker samfundets velfærdskapacitet.
- Game Changer en designpris for løsninger, der radikalt har ændret vilkår eller spilleregler på et marked, en sektor i det offentlige eller et andet område af samfundet og banet vejen for nye typer værdiskabelse.
Alle slags løsninger kan tilmeldes Danish Design Award, hvis det kan påvises, at de har eller har haft effekt, som kategoribeskrivelserne foreskriver det. Læs mere om alle kategorierne her.
Sidste år vandt bl.a. Egetæppers design, som er lavet af genbrugte vandflasker og fiskenet.
Belysning

Skabt til berømmelse
Da en gruppe dedikerede lampeelskere besluttede sig for at genoplive LYFA – en danske lysproducent fra 1903 – var de ikke i tvivl om, hvilke lamper fra det rige bagkatalog, der skulle være med til at tegne det nye LYFA. Det skulle Ninotchka.
Branchenyt

Vi bevarer Thuesen Jensen-identiteten
Thuesen Jensen DNA’et fastholdes, selv om man tidligere på året blev en del af F&H. Det siger kommerciel direktør Martin B. Larsen. Han mener kun, fusionen har gjort Thuesen Jensen endnu bedre, man er mere markedstilpassede i forhold til detailhandlen, og mere koncentrerede om salg og udvikling. ”Vores mål er at gøre faghandlen endnu skarpere”.