08.12.2016  |  Business  |  Branchenyt

Dansk designpris har vokseværk

Den danske designpris Danish Design Award udvider både geografisk og med flere kategorier.

I april i år løb awardshowet Danish Design Award, som bl.a. uddeler priser til møbeldesign, interiørdesign og digitale løsninger, af stablen for første gang. Inden da havde Design denmark og Dansk Design Center, der står bag prisen, modtaget over 300 designløsninger, hvilket viser, hvor høj interessen for foretagenet er.

”Vi fik det bedst tænkelige afsæt for Danish Design Award i april i år. De mange indsendelser cementerede bredden og innovationskraften i dansk design i dag og viste også et behov for at fejre de danske løsninger, som reelt er i verdensklasse, men ikke er blevet hyldet på hjemmebane. Vi håber, vi har sat gang i en bevægelse, som vil inspirere endnu flere over hele landet til nu at indsende designløsninger”, siger Henrik Weiglin, som er vicedirektør hos Design denmark.

På baggrund af den høje interesse vælger Danish Design Award at udvide – både geografisk og med flere kategorier, oplyses det på designprisens hjemmeside. Det betyder, at priserne (igen) uddeles hos Dansk Industri på Rådhuspladsen i København, men som noget nyt også i Kolding.

Flere priser
Danish Design Award har indgået et samarbejde med D2i og Design Week Kolding, og som noget nyt uddeles der priser inden for fire kategorier yderligere.

De fire nye kategorier, som uddeles i Kolding, er:

  • Building Markets – en designpris til en løsning, der har skabt vækst og øget omsætning.
  • Fostering Partnerships – en designpris for løsninger, der skaber værdi for borgere gennem nye offentlige/private partnerskaber.
  • Improved Welfare – en designpris for løsninger, der styrker samfundets velfærdskapacitet.
  • Game Changer – en designpris for løsninger, der radikalt har ændret vilkår eller spilleregler på et marked, en sektor i det offentlige eller et andet område af samfundet og banet vejen for nye typer værdiskabelse.

Alle slags løsninger kan tilmeldes Danish Design Award, hvis det kan påvises, at de har eller har haft effekt, som kategoribeskrivelserne foreskriver det. Læs mere om alle kategorierne her.

Sidste år vandt bl.a. Egetæppers design, som er lavet af genbrugte vandflasker og fiskenet.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere