14.05.2019  |  Business  |  Branchenyt

Danish Design Award 2019 - vinderne!

Danmarks nationale designpris, Danish Design Award, blev i går overrakt i Industriens Hus. Blandt vinderne var en lampe for Louis Poulsen, Bülow lakrids, en dansk cykelsti i Kina og det ikoniske Velux-vindue.

Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design, hylder virksomheder og designere på tværs af landet og viser den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet.

Danish Design Award gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Design Center og brancheorganisationen Design denmark. Prisuddelingen afholdes i samarbejde med Dansk Industri.

De 14 kategorier og vindere er:

BETTER LEARNING – Nordic Rebels 2018

BETTER WORK – Sitecover

FEEL GOOD – Flindt Wall

GAME CHANGER – The Orb

HEALTHY LIFE – Rehaler

LIVEABLE CITIES – Xiamen Bicycle Skyway

MESSAGE UNDERSTOOD – Kofoeds Skole

OUTSTANDING SERVICE – My Digital Care Guide

SAVE RESOURCES – Upcycle Studios

ICON AWARD – The Velux Window

NEW JOBS – Lakrids by Bülow

YOUNG TALENT – Maria Viftrup

VISIONARY CONCEPTS – EnergyLab Nordhavn

PEOPLE’S CHOICE – SubReader


”Igen i år står vi med et super stærkt felt af finalister, der på hver sin måde afspejler den styrkeposition, Danmark har inden for design. Med Danish Design Award fejrer vi både den forskel, godt design kan gøre, og synliggør den værdi, dansk design skaber herhjemme og i verden”, fortæller Christian Bason, der er adm. direktør i Dansk Design Center.

Abelone Varming, adm. direktør i Design denmark supplerer: ”I år ser vi danske designere shine med deres dybe forståelse af, hvordan design kan være med til at gøre verden til et bedre sted, for den enkelte og for samfundet. Her er høj kvalitet i idé, udførelse og den æstetiske stillingtagen, både i livsstilsrelaterede produkter og digitale løsninger. Jeg synes, at det er et utroligt stærkt finalistfelt og vinderfelt igen i år. Jeg er fortrøstningsfuld for fremtiden for dansk design.”

Lars Frelle, Digital Direktør, Dansk Industri: ”Indimellem tager vi værdien af et godt design for givet, og glemmer, hvor god en forretning design faktisk er for Danmark. Danske virksomheder excellerer i at skabe løsninger, som er enkle og smukke, men som først og fremmest fungerer for de mennesker, der skal bruge dem.”

Se mere om alle vinderne her:

www.danishdesignaward.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere