Grethe Meyers ikoniske stel, blåkant, fra 1965 bliver igen højaktuelt. BODUM skaber nemlig nyt liv omkring det smukke stel, der satte et markant aftryk på 60´erne og blev en del af den danske designhistorie. Stellet relanceres under navnet BLÅ og bliver nu fremstillet i porcelæn, som var Grethe Meyers oprindelige ønske.
De fleste kender det smukke klassiske stel med den lille blå streg; serien blåkant fra 1965, som nu bliver relanceret af BODUM under navnet BLÅ – produceret i porcelæn, som det i sin tid var tiltænkt. Et helt enkelt og simpelt stel, som fik stor betydning for sin tid og kom til at definere en periode, hvor det gode liv blev demokratiseret, og der blev skabt et helt nyt billede af kvinderne især, som fik deres indtog på arbejdsmarkedet. Grethe Meyer ønskede med serien at skabe et smukt og funktionelt design, der ikke kun skulle være for de få, men som derimod skulle gøre livet nemmere for alle – inklusiv de arbejdende kvinder. Det var et opgør med det etablerede, som blev skabt i en kreativ proces, der brød med grænserne for konventionelt design og som fødte et nyt minimalistisk udtryk.
Det oprindelige ønske
Grethe Meyer ønskede, at designet i al sin enkelthed skulle være til daglig glæde for dem, der brugte det; nemt i køkkenet og smukt på bordet. Serien BLÅ er både gennemtænkt og pladsbesparende, multifunktionel og nem at stable. Det var Grethe Meyers store ønske, at stellet skulle fremstilles i porcelæn tilbage i 1960´erne, men af økonomiske årsager blev det skabt i fajance. BODUM har længe drømt om at kunne efterkomme Grethe Meyers ønske og producere serien i porcelæn, som tilmed er et mere eksklusivt og holdbart materiale. ”Det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere Grethe Meyers smukke stelserie i porcelæn – præcis som den var tiltænkt i sin tid. Serien har altid stået for mig som noget helt særligt. BLÅ har det, som jeg ønsker, at vores virksomhed skal stå for, nemlig enkelhed. Derfor følte jeg også, at det på alle måder var helt rigtigt at give dette smukke stel nyt liv her hos os,” fortæller Jørgen Bodum, direktør hos BODUM.
Branchenyt

Peter Laursen fylder 50 år
Fredag 26. februar fylder direktør hos brugskunstvirksomheden Ib Laursen ApS, Peter Laursen, 50 år.
Tekstiler

Tegn og symboler
En ny serie håndtuftede tæpper designet af OEO Studio for den danske tæppeproducent massimo samler fragmenter af menneskelig kreativitet fra hele verden.
Belysning

Skabt til berømmelse
Da en gruppe dedikerede lampeelskere besluttede sig for at genoplive LYFA – en danske lysproducent fra 1903 – var de ikke i tvivl om, hvilke lamper fra det rige bagkatalog, der skulle være med til at tegne det nye LYFA. Det skulle Ninotchka.
Branchenyt

Vi bevarer Thuesen Jensen-identiteten
Thuesen Jensen DNA’et fastholdes, selv om man tidligere på året blev en del af F&H. Det siger kommerciel direktør Martin B. Larsen. Han mener kun, fusionen har gjort Thuesen Jensen endnu bedre, man er mere markedstilpassede i forhold til detailhandlen, og mere koncentrerede om salg og udvikling. ”Vores mål er at gøre faghandlen endnu skarpere”.