19.05.2016  |  Business  |  Branchenyt

12 virksomheder indgår samarbejde med 12 designvirksomheder

En samarbejdsordning, som går under navnet Plus, skal rykke på virksomheders evne til at skabe udvikling og innovation. Det skal ske gennem design og designmetoder.

12 danske virksomheder har for nyligt sagt ”ja” til at indgå samarbejde med 12 designvirksomheder. Samarbejderne er kommet i stand i forbindelse med ordningen Plus, som skal fremme innovation og forretningsudvikling.

Hvert partnerskab modtager således 25.000 kroner i støtte fra Markedsmodningsfonden, og samtidig forpligter hver virksomhed sig til at betale 50.000 kroner og stille med de ressourcer, det kræver. Det skriver Dansk Industri på sin hjemmeside.

At det lige netop er design og designvirksomheder, samarbejdet omhandler, skyldes den tese, at design som metode kan rykke virksomhedernes innovation og evne til at udvikle nye forretningsidéer og services.

”Design og designmetoder kan booste virksomheders innovationskraft og –tempo, når det bruges i forretningsudviklingen, f.eks. i form af brugerdrevet udvikling, visuelle værktøjer, eksperimenter og hurtig prototyping”, siger Christian Bason, CEO for Dansk Design Center, som er en af samarbejdspartnerne bag programmet.

De samarbejdende virksomheder
Ifølge Dansk Industri er det en række forskellige virksomheder, som har indgået partnerskabet. Virksomhederne er: Mærsk Olie og Gas, Solar, E-vet/KRUUSE, Zoologisk Have København, MP Pension, CRAMO, Comwell, Thürmer Tools, SKOV, BCHG / CIFF, Elos Medtech Pinol og MEC Switches.

De designvirksomheder, som ovennævnte skal arbejde sammen med, er: Granyon and CPH ID, ImageConsult, 2+1 Idébureau, Is it a Bird, Gramstrup + Co, SkabelonDesign, FUTU, Kontrapunkt, Attention Group, Urgent.Agency, MOEF og Produktdesignerne.dk.

Plus-ordningen har fundet sted én gang tidligere, og det var ganske succesfuldt:

”Det første forløb i ordningen var en bragende succes, og jeg er sikker på, at de nye partnerskaber også vil kaste mange gode forretningsideer af sig. Verden forandrer sig hurtigere og hurtigere, og designmetoderne kan give danske virksomheder en konkurrencefordel. Derfor glæder jeg mig meget til også at se resultaterne af anden runde”, siger Charlotte Rønhof, underdirektør hos Dansk Industri.

Plus-programmet er et program for mindre og mellemstore virksomheder og designbureauer, og samarbejdspartnerne bag tæller, ud over Dansk Design Center og Markedsmodningsfonden, også Design Denmark, Danmarks Tekniske Universitet og Dansk Industri.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere