10.05.2019  |  Business  |  Branchenyt

En evigung klassiker fylder 80 år

Det kan godt være den aldrende pedalspand runder et skarpt hjørne, men den har formået at holde sig ungdommelig og aktuel, ligesom en moderne klassiker.

Vipp markerer sin 80-års fødselsdag i 2019 og har bedt den franske kunstner Vahram Muratyan om at hylde Vipps danske rødder. Vahram Muratyan, som er kendt for sine ikoniske by-silhuetter, folder sin fortolkning af København ud på et begrænset oplag af Vipp spanden.

“Mit første møde med Vipp var på The Museum of Modern Art i New York (MoMA), hvor jeg så spanden udstillet. Jeg var overbevist om, at brandet var amerikansk pga. dets retro-mobile look. Designet mindede mig om amerikanske biler fra 50erne. Så da Vipp kontaktede mig, var jeg overrasket over at finde ud af, at Vipp er dansk”, fortæller Vahram Muratyan i en pressemeddelelse.

‘Den Danske Spand’, som spanden passende er navngivet, er indpakket i en tidløs fortolkning af Københavns bybillede med de genkendelige grønne tårne, cyklister, et farverigt Nyhavn samt Tivoli.
 
“Normalt arbejder jeg i 2D, men med et rundt kanvas vil jeg illustrere dagligdagens karrusel gennem en festlig fortælling, der rulles ud i smukke København – en by der er meget mere farverig end min hjemby, Paris”, siger Vahram.

Jubilæumsudgaven er en farverig fejring af Vipps danske rødder. Om det ikoniske design fortæller Kasper Egelund, Direktør og 3. generations Vipp-ejer:

“Selvom spanden har 80 år på bagen, er den næsten identisk med den første udgave, som min morfar, Holger Nielsen, lavede til mormors frisørsalon i 1939. Det var en gave. Aldrig en forretningsidé. Men rygtet spredte sig.” 

 
Limited edition-spanden designet af Vahram Muratyan på 14 liter fås i Vipp Concept Store i København, hos udvalgte forhandlere og på vipp.com fra april. 

www.vipp.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere