07.04.2020  |  Business  |  Branchenyt

Vielskervoresby.dk

Nyt onlineinitiativ skal hjælpe lokal handel både under og efter Coronakrisen.

Den aktuelle lockdown af Danmark har medført øjeblikkelige økonomiske konsekvenser for dansk erhvervsliv og ikke mindst detailhandlen. Det vil et nyt samarbejde mellem handelsstandsforeninger rundt om i landet forsøge at ændre på. Det oplyser RetailNews i en artikel omkring initiativet Vielskervoresby.dk og beskriver, at konceptet er helt enkelt. Via en skræddersyet onlineplatform kan lokale butikker lægge tilbud op, som handlende kan benytte sig af, og dermed være med til at støtte lokalsamfundet.

På den måde kan de mindre lokale butikker sikre sig en omsætning, da de ikke har store forretningskæder eller nethandel i ryggen og det kan i sidste ende sikre butikkernes overlevelse under Coronakrisen. 

Stifterne bag projektet er Jan Mejlkjær og Casper Husted fra Mejlkjær Husted & Partners ApS, og Idéen til konceptet var allerede i støbeskeen inden Coronavirus blev noget vi alle kendte til.

”Grundidéen havde vi gået og puslet med i forvejen, men da coronakrisen kom fra den ene dag til den anden, så måtte vi handle hurtigt og tænke kreativt, fordi vi kunne se, at nu opstod der et væsentligt behov. Det handlede faktisk om liv eller død for lokalbutikkerne. For mange af dem lever af gadekunder og har ikke opbygget en online handelsplatform ligesom de store handelsmastrodonter som eksempelvis Amazon”, siger Jan Mejlkjær til RetailNews og fortsætter: 

”Så hvis vi vil undgå tomme butiksruder og til salg skilte rundt i bybilledet, når dette er ovre, så skal de handlende prioritere at støtte lokalt. Platformen skal ses som en permanent løsning, der skal løfte de lokale butikkers handel her og nu, men også i fremtiden.” 

www.vielskervoresby.dk

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere