28.05.2018  |  Kitchen  |  Udstyr

Vi satser på kaffeuniverset

"Markedet for filterkaffe er støt stigende, og salget af kaffemaskiner er i vækst". Det fortæller adm. direktør i Wilfa Danmark A/S, Thomas Snor Korreborg. Netop derfor fortsætter Wilfa med at investere stort i kaffe. "Forbrugerne vil have lækkert design, en god funktion, kvalitet og udbytte", siger han.

"Budskabet er faktisk ganske enkelt: En god kaffemaskine skal hurtigt kunne varme vandet op til den ideelle temperatur på 92 grader. Dermed brygger man ved den optimale temperatur og alt efter de bønner, der anvendes, får man den bedste kop kaffe". Det siger Thomas Snor Korreborg, der er adm. direktør i Wilfa Danmark A/S.

Men når det er sagt, så handler det jo også om design og teknik. Det handler om æstetikken og om funktionen. "Og netop derfor lancerer vi nu Wilfa Svart Presisjon generation 2", lyder det fra Thomas Snor Korreborg.

Wilfa er en norsk, familieejet virksomhed, der er repræsenteret i Danmark, Sverige, Norge og Finland, og som har eget kontor i Østen.

Faktisk har Wilfa eksisteret siden 1948 som Wilhelmsens Fabrikker, der senere blev til Wilfa. I begyndelsen lavede man støvsugere, men i dag er Wilfa et eget brand, der er specialiseret i SDA-produkter (small electrical appliances).

"Det vil i princippet sige alt med en ledning, fra blender til ismaskiner, vaffeljern, køkkenmaskiner og kaffemaskiner med meget mere", lyder det fra Thomas Snor Korreborg.

Solid platform i Danmark

Wilfa Danmark A/S blev etableret i 2010, da den nu 46-årige Thomas Snor Korreborg blev ansat. Thomas Snor Korreborg har været i hvidevarebranchen i 25 år og de seneste otte år som adm. direktør i Wilfa Danmark. Så han har et solidt branchekendskab og en stor erfaring på såvel kolleganiveau som på kundeniveau, hvilket bl.a. kom til udtryk, da Wilfa Danmark i 2017 fik en Gazellepris for sine positive og vækstende regnskaber i perioden fra 2013-2016.

"Vi fokuserer på at drive en velfungerende organisation i Danmark". Han slår fast, at man i dag har et bredt distributionsnet på det danske marked, og at man er inde i de fleste danske kæder.

Herudover har man en Facebookplatform med overskriften "Gør sundhed til hverdag".

"Og så har vi naturligvis kaffedelen", understreger Thomas Snor Korreborg. Under overskriften "Afhængig af kaffe" på bl.a. Facebook, har Wilfa således etableret et udstillingsvindue, hvor man opererer med content; bl.a. forklarer man om udbyttet og brugen af Wilfas kaffemaskiner.

"Det er ganske enkelt måden at kommunikere på det danske marked, ellers kommer det hele til at dreje sig om pris", mener Thomas Snor Korreborg. "Det handler om at forklare og give en brugbar historie, folk kan relatere sig til i dagligdagen. Generelt set - når man er kaffenørder som os - kan man godt have en tilbøjelighed til at fokusere på de tekniske specifikationer, men skal man ramme forbrugerne, skal teknikken konverteres til noget, de forstår og kan relatere sig til", mener Thomas.

Hovedvægt på kaffe

For et par år siden tog Wilfa for alvor fat på at designe kaffemaskiner, der var noget for sig. Bl.a. entrerede man med det danske designstudio Designit om at skabe Svart Presisjon i et samarbejde med den norske barista Tim Wendelboe. Kaffemaskinen har siden lanceringen vundet både IF designprisen og Red Dot Design Award.

"Vi tog ganske enkelt udgangspunkt i, hvad der skal til for at få en god kop kaffe", forklarer Thomas Snor Korreborg.

2. generation af Svart Presisjon er designmæssigt bygget på det samme fundament som 1. generation af kaffemaskinen, men teknologien er forbedret. "Bl.a. er pumpen justeret, så maskinen brygger kaffe lidt længere. Dermed tømmes slangerne, så der ikke står gammelt vand i dem. Samtidig er lydniveauet kommet ned på et minimum", forklarer Thomas.

I den nye serie findes Classic-udgaven i de gængse farver; stål og sort. Herudover findes en anden udgave af kaffemaskinen i pastelblå, terrakotta og en grå nuance, ligesom serien udbygges med en brødrister og en elkedel.

Vi går ikke på kompromis

Thomas Snor Korreborg slår fast, at Wilfa ikke går på kompromis med kvaliteten. "Det handler om god kvalitet til en fornuftig pris", siger han og glæder sig til at præsentere 2. generation af Svart Presisjon for markedet.

"Da vi lancerede 1. generation, var det en succes, og vi forventer os rigtig meget af den nye udgave".

Han ser markedet for filterkaffe som stadig støt stigende. 

"Interessen for kaffe generelt er støt stigende, og ikke mindst salget af filterkaffemaskiner er i vækst". I det hele taget er kaffeområdet noget, Wilfa vil arbejde videre med fremadrettet."Vi fortsætter med at investere stort i kaffe. Vi vil fortsætte vores samarbejde med såvel forhandlerne som med forbrugerne, og vores kaffeserie rummer både kaffekværne, pour overs og andre accessories til kaffebrygning".

Og Thomas Snor Korreborg fornemmer helt klart, at forbrugerne gerne vil betale lidt mere for en maskine, der laver kaffen på en ordentlig måde. 

"Vi er i samme kategori som mad. Danskerne er blevet rigtig gode til mad, og de bruger penge og energi på at have det rigtige udstyr. Det samme gælder kaffemaskinerne. Forbrugerne vil gerne have lækkert design og ikke mindst en god funktion, kvalitet og udbytte. Vi skaber produkter, der gør det muligt at opnå præcis det resultat og den smag, man gerne vil have".

I løbet af den kommende tid, vil Wilfa lave events ude i butikkerne; demoer og forbrugerevents, for planen er at arbejde dybt med kaffeuniverset, følge op på det, man allerede har implementeret, og så videreudvikle.

"Vi tror på, at det rigtige har været selv at få designet en kaffemaskine, og vi har lagt store summer i at udvikle produkterne helt fra bunden. Dermed kan vi stå 100 pct. inde for produkterne, og dermed lever vi også op til vores filosofi om, at går vi ind i noget, gør vi det 100 pct.", afslutter Thomas Snor Korreborg. 

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere