17.04.2018  |  Business  |  Branchenyt

Vækst i de kreative erhverv

Erhvervsminister Brian Mikkelsen vil øge omsætningen og beskæftigelsen i de kreative erhverv med 25 procent, og nedsætter et vækstteam med Jacob Holm fra Fritz Hansen i spidsen.

Brian Mikkelsen nedsætter et vækstteam for kreative erhverv. Det skrev Børsen i sidste uge efter et interview med Erhvervsministeren.

Vækstteamet skal finde frem til løsninger, der kan skabe mere vækst i virksomheder, der beskæftiger sig med arkitektur, design, film, mode, reklame, spil og tv.

"Vi har verdenskendte arkitekter og meget dygtige designere, men vi har ikke formået at gøre det til en kæmpe industri som f.eks. det maritime erhverv, hvor vi er i verdenstoppen, så vi vil med vækstteamet sætte fokus på et område, hvor der er et enormt vækstpotentiale," siger Brian Mikkelsen i interviewet.

Beskæftigelsen i de kreative erhverv er på ca. 80.000 personer, omsætningen er årligt på ca. 230 milliarder kroner, mens eksporten er steget fra 60 milliarder i 2009 til 86 milliarder kroner i 2015.

En møbelmand med ombord
Adm. direktør i Fritz Hansen, Jacob Holm bliver formand for Vækstteamet og det bliver bl.a. hans opgave at fjerne barrierer, der ligger som snærende bånd for de kreative erhverv. Derudover uddyber han:

 "Og så er det vores mål at pege på områder, hvor de kreative erhverv kan udvikle deres forretning. Det gælder for iværksættere, det gælder firmaer med en eller to ansatte, og det gælder veletablerede virksomheder, som er stærke herhjemme, men som har brug for at få en større eksportandel," siger Jacob Holm til Børsen.

Der ligger dog en udfordring i at finde finansiering til iværksætterne og Jacob Holm forklarer, at der vil blive sat fokus på dette for netop at understøtte de iværksættere, der allerede er i gang og nye potentielle.

Det er ikke første gang, regeringen igangsætter såkaldte vækstteams, og dette er det fjerde vækstteam, som genstartes i denne regeringsperiode. Der har ligeledes tidligere været vækstteam rettet mod de kreative erhverv. I foråret 2012 nedsatte daværende erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (S) nemlig et vækstteam for kreative erhverv og design. Men ifølge Brian Mikkelsen var dette vækstinitiativ ikke ambitiøst nok. Derimod har det nye vækstteam en bedre opbakning med en mere erhvervsvenlig regering, påpeger Erhvervsministeren i interviewet med Børsen.

www.borsen.dk

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere