14.12.2016  |  Business  |  Branchenyt

Upcoming designere flokkes på Formland

Indhold fra partner Hvad er dette?

80 kreative ildsjæle får en unik mulighed for at få en fod inden for i interiør- og designbranchen, når de deltager i CREATORS COMMUNITY på Formland

Der bliver både veletablerede designklassikere og spirende stjernefrø at finde blandt udstillerne, når Formland Spring inviterer inden for til den 66. udgave af interiør- og designmessen 2.-5. februar 2017. CREATORS COMMUNTY samler 80 kreative iværksættere fra Nordeuropa i hal J3, hvor iværksætterne er opdelt i fire kategorier ”Design, interiør og møbler”, ”Designhåndværk, illustrationer og galleri”, ”Accessories/mode og smykker” samt ”Delikatesser”. 

- Fælles for alle udstillerne i iværksætterområdet er, at de alle har en virksomhed, der er under tre år gammel. Dermed bliver CREATORS COMMUNITY et spændende og livligt område, hvor de besøgende har mulighed for at opleve de nyeste produkter og trends og blive inspireret af den spirende kreativitet. CREATORS COMMUNITY tilføjer Formland en spændende dimension, siger Mai-Britt Risvig Flyvholm, projektleder på Formland-messen.

Hjælp fra branchens bedste

CREATORS COMMUNITY er ikke blot et udstillingsvindue for iværksætterne. Eventen har også til formål at hjælpe de kreative sjæle godt på vej via matchmaking med professionelle indkøbere, udstillere og andre iværksættere. Et team af mentorer vil derfor sikre, at iværksætterne forud for messen får tænkt i både forberedelse, professionel fremtoning under messen og opfølgning på kontakter efterfølgende. Desuden vil mentorerne give gode råd og erfaringer videre til iværksætterne.

Én af mentorerne er Jesper Emborg, direktør i Bestemt.dk, som for fjerde gang er frivillig mentor – denne gang for syv iværksættere.

- Som mentor er det min opgave at hjælpe de unge designere med at blive klar til messen. Som udgangspunkt skal jeg ikke tage stilling til deres design, men jeg udfordrer dem måske på deres valg af materiale eller leverandør, om de har den mest hensigtsmæssige indpakning, og om deres kostpris nu også hænger sammen, når alt kommer til alt. Det er min opgave at sørge for, at når de står på messen, så er de klar til at tage imod en ordre med det samme, fortæller Jesper Emborg og tilføjer:

- Det er enormt givende både på det personlige og forretningsmæssige plan at være en del af mentorteamet på CREATORS COMMUNITY. Det giver en masse spændende input, og så er det fantastisk at få lov til at være med til at hjælpe iværksætterne videre på deres færd.

 Et godt springbræt

Blandt årets CREATORS COMMUNITY-udstillere finder man en bred vifte af håbefulde iværksættere, der så småt er ved at skabe sig fodfæste i branchen. Én af disse er møbeldesigneren Harald Hermanrud, som medbringer sit åbne og fleksible reolsystem på messen:

- Jeg har søgt om deltagelse i CREATORS COMMUNITY, fordi konceptet matcher præcis de behov, jeg har for at tage det første skridt fra B2C- til B2B-markedet. Desuden håber jeg at kunne udvide mit netværk og åbne døre til nye muligheder og spændende samarbejdspartnere, siger Harald Hermanrud, ejer af møbelvirksomheden af samme navn.

Søskendeparret Sidse og Karoline Elsig, der står bag designvirksomheden Emergens, som producerer håndlavet keramik og kunsttryk, har også store forventninger til deres deltagelse i CREATORS COMMUNITY:

- Vores keramik og kunsttryk bliver allerede forhandlet i udvalgte butikker i København, Aarhus og Aalborg, men da vores virksomhed kun er et år gammel, håber vi, at CREATORS COMMUNITY kan hjælpe os med at få skabt kontakt til endnu flere butikker, så vi kan nå ud til et større publikum, siger Sidse Elsig, medstifter af Emergens.

Blandt udstillerne i CREATORS COMMUNITY uddeles der på messens førstedag en Design Award. Præmien er en stand på Formland Autumn 2017 samt 7.500 euro. En jury bestående af Anders Nørgaard (designer), Mads Arlien-Søborg (trendekspert og partner i 'We Made It'), Ilse Jacobsen (creative director & founder), Patrizia Venturelli (virksomhedskonsulent, Venturelli Consulting, og stifter af livsstilsiværksætter-netværket LIS), Charlotte Ravnholt (redaktør, Bo Bedre) samt Mai-Britt Risvig Flyvholm (projektleder, Formland) vil stå for udnævnelsen af vinderen.

Fakta

Formland Spring 2017 finder sted i MCH Messecenter Herning fra 2.-5. februar.
Formland er en fagmesse, der gennem 33 år har samlet fagfolk med passion og kærlighed for design og interiør. Det er her, designbranchen mødes, netværk skabes, handler indgås og butikker opdateres med et væld af design- og interiørnyheder.  

Læs mere på www.formland.dk.

Yderligere information: Projektleder Mai-Britt Risvig Flyvholm, MCH, mbf@mch.dk, tlf. 9926 9944

Mere fra Formland

Formland

www.formland.dk

Formland er designmessen, der gennem 34 år har samlet fagfolk med passion og kærlighed for design og interiør. Det er her, designbranchen mødes, netværk skabes, handler indgås og butikker opdateres med et væld af design- og interiørnyheder.  Formland giver et overblik over nyheder, trends og tendenser inden for nordisk design lige nu og i den nærmeste fremtid. Her mødes besøgende fra hel…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere