03.09.2018  |  Business  |  Branchenyt

Trolde til kamp mod kræften

De charmerende Lykketrolde samler fortsat ind til Kræftens Bekæmpelse.

De sidste tre år er der arbejdet på at gøre den charmerende Gjøl-trold til en vigtig bidragsyder i kampen mod kræft. Missionen har fået masser af støtte og opbakning fra en række danske kunstnere, designere og kendisser, som velvilligt har kastet sig ind i kampen mod kræften ved at forvandle den charmerende Gjøl-trold til sjove, kreative og dekorative fantasifigurer. Serien består i dag af over 20 forskellige figurer i op til tre størrelser og blandt de kendte "trolde-kunstnere" kan nævnes Kristian Von Hornsleth, Timm Vladimir, Jason Watt, Claus Holm, Christian Bitz og Quang Ramsing Fleuret.

Over 1 mio. kroner er indsamlet

Gennem salg af miniatureudgaver af Lykketroldene hos interiørbutikker i Danmark, Norge og Sverige, er der blevet indsamlet 857.397 kr. til Kræftens Bekæmpelse. Derudover stod Dam Things og bySommer i august 2017 bag en særlig velgørenhedsmiddag i Aalborg, hvor 28 specialdesignede trolde på 140 cm kom under hammeren og blev bortauktioneret for 779.080 kr.

Ved denne auktion indbragte Happy Color Trold af Quang Ramsing Fleuret svimlende 51.000 kr. som blev doneret direkte til Kræftens Bekæmpelses forskning. 

”Min udgave af Lykketrolden kendetegnes ved en eksplosion af farver, der skal fange samt sprede varme og glæde til de omkringværende – hver eneste farve og lag er nøje udvalgt” fortalte Quang Ramsing Fleuret i forbindelse med arrangementet sidste år.

I skrivende stund er der indsamlet intet mindre end 1.7 mio. kr. til Kræftens Bekæmpelse.

Sygdommen helt tæt på

Baggrunden for hele projektet er, at Gjøl-troldens skaber, Thomas Dam, døde af kræft i 1989, og hans efterkommere har ønsket at støtte forskningen i kræft og at hjælpe ramte familier. Dam-familien har derfor indgået en aftale med firmaet bySommer i Nørresundby om at gennemføre dette støtteprojekt med nye kreative udtryk af Gjøl-trolden - uden at ændre det karakteristiske udseende Thomas Dam i sin tid gav Gjøl-trolden.

”Vi er enormt taknemmelige og ydmyge i forhold til det fantastisk flotte beløb, som Lykketroldene har indbragt til Kræftens Bekæmpelse. Det er utroligt prisværdigt, at alle pengene går ubeskåret til forskning. Ethvert bidrag er vigtigt, fordi det redder liv, og i den her størrelsesorden vil pengene kunne gøre en betydelig forskel”, lyder det fra Lise Atzen, der er Eventchef for Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse fra bySommer.

www.bysommer.eu

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere