13.06.2017  |  Kitchen  |  Udstyr

TEMA: Det smukke bord

Det smukke bord - eller rettere den smukke borddækning - udgør en betydelig del af omsætningen i design- og interiørbutikker. Det er her, der kan leges med farver og spændende designelementer, og det er her, forbrugeren kan finde lige det stel, de glas eller det bestik, man vil samle på i årene frem. Og så er borddækningen flot at udstille i butikken.

I Danmark spiser de fleste mennesker som oftest derhjemme, samtidig har vi en tradition for at dække smukke borde og samles med familie og venner om en god middag. Det betyder, at den danske forbruger går op i dekorationselementer til spisebordet. For personligheden er super vigtig, når det gælder det smukke bord.

Mere end i de fleste andre lande, vi sammenligner os med, inviterer vi gæster til middag hjemme hos os selv frem for at invitere gæster ud på restaurant. Vi har mere og mere travlt ja, men derfor benytter vi os også mere af luksus take-away – god, lækker mad vi henter med hjem til gæsterne. 

Ambiente messen i Frankfurt har foretaget en undersøgelse af de tyske forbrugeres spisevaner, og langt hen ad vejen, kan de sammenlignes med de danske. Undersøgelsen viser, at 98 pct. af de adspurgte spiser deres aftensmåltid i hverdagen derhjemme, og mere end halvdelen af de adspurgte foretrækker at spise aftensmåltidet med familien.

Og bordet dækkes pænt op – selv i hverdagen, hvis tiden tillader det - og i weekenden gøres der en ekstra indsats. 

Når det gælder indkøb af elementer til det smukt dækkede bord, foretrækker langt de fleste at købe service, glas og bestik i specialforretninger. Faktisk viste undersøgelsen, at to tredjedele køber deres ting til bordet i specialbutikker og i stormagasiner netop når det gælder ting til bordet har internethandlen en mindre andel, ligesom supermarkederne heller ikke tegner sig for nogen større andel af handlen. Forbrugerne vil se og fornemme produkterne. 

Så der er mange grunde til, at man som specialbutik inden for design og interiør gør en ekstra indsats omkring borddækningen. Forbrugerne vil gerne betale for kvalitet, der er stadig mange, der samler på stel, bestik og glas, og så er der mange muligheder for at mersælge lysestager, servietter, duge, dækkeservietter med meget mere.

Sidst men ikke mindst, så gør et smukt dækket bord sig også rigtig godt som et samlende dekorationselement på en A-placering i butikken. 

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere