04.04.2019  |  Business  |  Design

Taktfuldt design

Nyt designfirma ser dagens lys – vil demokratisere godt design og samtidig med en kompromisløs tilgang til social og miljømæssig bæredygtighed

Det nye designfirma TAKT, er sat i verden med en mission om at skabe smukke designmøbler uden fordyrende mellemled, og derfor til langt under markedsprisen. Samtidig har virksomheden en kompromisløs tilgang til social og miljømæssig bæredygtighed, bl.a. er hele produktionskæden miljø-certificeret ud fra EU Blomsten.

Firmaets første kollektion består af stole designet af danske Thomas Bentzen, engelske PearsonLloyd og finske Rasmus Palmgren og sælges eksklusivt på www.taktcph.com til en pris mellem 1400 og 1900 DKK. Hele konceptet er enkelt; man vælger sin stol via webshoppen, derefter materiale samt eventuel farve og efter bestilling ankommer stolen inden for 8-10 dage - endda med gratis levering.

”Vi vil gerne medvirke til, at dansk design igen kommer til at handle om kvalitet, værdier og menneskelighed – fremfor luksus, ekstravagance og hvor dyrt det kan være at anskaffe”, siger Henrik Taudorf Lorensen, der står bag TAKT i en pressemeddelelse. Henrik Taudorf Lorensen er oprindelig uddannet atomfysiker og har erfaring fra danske virksomheder LEGO og B&O PLAY. 

Taktfuld opførsel 
Alle tre stole i kollektionen er produceret af træ fra bæredygtige skove, og de leveres som flat-packs, hvilket er med til at minimere CO2-udslippet i distributionen. Møblernes livscyklus er miljøcertificeret: hvilket vil sige, at skovene får tid til naturligt at regenerere, dyrelivet i nærmiljøet belastes ikke, og der tages hensyn til skovarbejdernes forhold. Desuden er stolene skabt til at kunne blive skilt ad, så slidte dele kan udskiftes, og materialerne genanvendes. Stolene er kvalitetstestede i forhold til holdbarhed og sælges med fem års garanti.

”TAKT refererer til noget taktilt, noget håndgribeligt, som et lækkert kvalitetsmøbel. TAKT handler også om at være taktfuld, at opføre sig ordentligt, hvilket vi efterstræber i alle dele af vores bæredygtige produktion og transparante forretningsmodel. Endelig er takt også et musikalsk begreb – og vi mener, at det er vigtigt både at være lydhør og agere musikalsk i alt, hvad man foretager sig”, siger Henrik Taudorf Lorensen i pressemeddelelsen.

www.taktcph.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere