28.03.2017  |  Business  |  Branchenyt

Studerende vinder priser for nye ideer

En lang række designvirksomheder har deltaget i Lifestyle and Design Clusters Talentprogram, hvor virksomheder og unge studerende fra landets designskoler arbejder sammen og udvikler nye produkter. I år har flere af de unge studerende høstet priser for deres gode arbejde. Det skriver Herning Folkeblad.

Virksomheder som Eilersen, Paustian, Kähler Design, Skovby Møbelfabrik og Innovation Living har den seneste tid arbejdet sammen med unge designtalenter fra SDU Kolding, Designskolen i Kolding, Det Kongelige Danske kunstakademi og VIA Design i Herning. Nu har flere af de unge vundet priser for deres nye ideer. Det skriver Herning Folkeblad.  

Talentprogrammets hovedpræmie gik til en gruppe studerende, som har udviklet en løsning til Paustian. Løsningen rammer lige ind i et af tidens hotteste emner: cirkulær økonomi. Paustians ledelse finder designet så interessant, at de vil arbejde videre med det, og derfor kan man ikke fortælle mere om vinderforslaget.

For ”Bedste design og æstetik” vandt en gruppe studerende, der har arbejdet sammen med Skovby Møbelfabrik. Skovby Møbelfabrik havde blandt andet ønsket, at de studerende satte fokus på moderne familiemønstres betydning for indretning. Og det førte til ideen om opbevaringsmøblet Bow, som er et cylinderformet møbel i et enkelt design.

- Vi søgte et mindre produkt, som blandt andet kan passe ind hos interiørbutikkerne, og vi er rigtig glade for resultatet, der både er nyt og anderledes, men som vores målgruppe alligevel kan se sig selv i, siger Preben Rasmussen, der er direktør hos Skovby Møbelfabrik.

Samarbejdet mellem designstuderende og designvirksomhederne er en del af Lifestyle & Design Clusters Talentprogram. Her er målet at skabe større integration, vidensdeling og samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og designvirksomheder samt at illustrere nye typer samarbejder.

- Jeg har lært rigtig meget af at samarbejde med studerende fra de andre skoler. Vi har alle forskellige måder at gribe en designopgave an på, og det førte til et godt og gennemarbejdet resultat, forklarer Nicoline Brock Jensen, der er studerende på Designskolen i Kolding.

Lifestyle & Design Cluster afholder deres talentprogrammer en gang om året, og virksomhederne står på venteliste for at deltage.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

Se profil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere