Stockholm Design Week er tilbage
Efter coronapausen er Stockholm Design Week tilbage med sin 20. udgave fra 5.-11. september. Programmet, der omfatter udstillinger, lanceringer og åbne studier, præsenteres i en app, der lanceres til august.
Den 5. –11. september er det tid til den 20. udgave af Stockholm Design Week, Stockholm Furniture & Light Fairs paraply for udstillinger, lanceringer, åbne studier og kreative samtaler forskellige steder i Stockholm.
Arrangøren forventer mere end 50 deltagende designvirksomheder plus gallerier, designere og andre aktører. Det bliver dermed den første fysiske designuge efter en lang pause efter coronapandemien.
“Vi ser det som en blid start forud for Stockholm Furniture & Light Fair i februar. Vi vil vise, at vi eksisterer, og at vi arbejder hårdt for at fastholde branchen”, siger projektleder Hanna Nova Beatrice.
Interessen for at mødes og deltage med nyheder og inspiration i den fysiske virkelighed er stor, mener hun.
“Der er et stærkt ønske om at mødes og tune ind inden møbelmessen. Det er meget interessant, og der er også et vigtigt budskab her – at vi er nødt til at holde sammen som branche i Sverige, hvis vi vil fastholde vores position som verdens største mødested for skandinavisk design”.
For at gøre det nemmere for de besøgende, lancerer Stockholm Design Week i slutningen af august en app, hvor alle aktiviteter kan ses. Blandt disse er en række studier, der åbner deres døre for både indkøbere og for det designinteresserede publikum.
Det er blandt andet muligt at booke en rundvisning i designer Pia Walléns atelier og besøge Fredrik Paulsens atelier. Stockholm Design Week får også sit eget knudepunkt i det centrale Stockholm, hvor den vil præsentere en udstilling, der fanger forskellige tendenser i branchen i de senere år.
Bæredygtighed er et stort tema
Mange virksomheder benytter lejligheden til at vise nyheder fra de seneste to år, og bæredygtighed er et stort tema.
• Designproducent Flokk viser en interaktiv udstilling kurateret af tegnestuen Hunting & Narud på det kreative mødested A house, hvor fokus er på den bæredygtige HÅG Tion stol, som er fremstillet af 75 procent genanvendt og vedvarende materiale. Flokk vil også holde en række workshops og seminarer med fokus på taktile materialer og et skærmfrit miljø.
• Producenten Offecct lancerer et nyt minimalistisk værk af designer Ronja Reubers med cirkulært design som grundlag.
• Svenskt Tenn tilbyder en udstilling i samarbejde med en kendt international designer.
• En række udstillinger, såsom Made in Sweden hos auktionshuset Bukowskis, giver et indblik i tidens tendenser.
• Den svenske producent Verk lancerer nyt, mens virksomheden bygger videre på sit udstillingskoncept The Future is Local.
• Den finske producent Made by Choice laver en installation på den finske ambassade.
En anden interessant nyhed er det helt nye mærke Noon, der lancerer en første kollektion af 15 armaturer med et fleksibelt farvesystem. “Vi startede Noon for at sætte farve på belysningsindustrien”, siger grundlægger Alexander Lervik, der har designet lamperne sammen med designer Anna Herrman. I alt vil virksomheden tilbyde 200 malingsfarver og 100 farver på kablerne, hvilket skaber fleksibilitet og mulighed for at opdatere.
Byen bliver stadig vigtigere
Under pandemien er byen som sådan blevet stadig vigtigere som mødested, mener Hanna Nova Beatrice.
“Mange virksomheder med base i Stockholm har åbnet permanente showrooms under pandemien. Tendensen er den samme i Milano. Vi har arbejdet meget med synergien mellem byen og messen. Virksomheder, der vælger at aktivere deres showrooms under Stockholm Furniture & Light Fair i februar, kan også vise deres produktnyheder i et udstillingsområde kaldet The Gallery Edition på messen”, siger hun.
Møbelmessen vil også være synlig i designugen. Tirsdag den 6. september arrangerer Stockholm Design Week en fest for branchen, hvor de også fortæller om nyheder på messen, afslører æresgæsten for 2023 og lancerer en ny skandinavisk designpris.
www.stockholmdesignweek.com