18.01.2019  |  Furniture  |  Trends

Stockholm byder på varmt design i kolde tider

Det er vinter, så det er koldt og mørkt, men det er også tid til Stockholm Furniture & Light Fair. Og indenfor i hallerne hos Stockholmsmässan fyldes der op med ca. 700 udstillere, varme nyheder og masser af trends, der både luner og lyser op i mørket samt spår om de kommende sæsoners trends og nyheder. Igen i år vil hele byen stemme i, når Stockholm Design Week sideløbende finder sted og byder på flere hundrede spændende events, åbne showrooms og udstillinger til det designhungrende publikum.

I februar forvandler Stockholm sig endnu engang til en designdestination, særligt i dagene 5.-9. februar, hvor Stockholm Furniture & Light Fair løber af stablen, mens Stockholm Design Week fylder en dag mere i hver ende, og varer altså fra den 4.-10. februar.

Internationale impulser
Som vanligt gæstes messen af flere internationale topnavne inden for design, interiør og arkitektur, blandt andet som en del af foredragsprogrammet, hvor hovednavne som designkritikeren Alice Rawsthorn, designeren Tom Dixon, arkitekten Joel Sanders samt Sabine Marcelis og David Trubridge og mange flere lægger vejen forbi den store scene i Victoria hallen ved siden af Design Bar, der denne gang er kreeret af det norske designstudio Anderssen & Voll.
Det internationale islæt er også tydeligt i messens særudstillinger og trendområder. I år er det 16. gang, at messen inviterer en anerkendt arkitekt eller designer til at pryde forhallen med en installation, der byder udstillere som besøgende velkommen i de designfyldte haller. Og denne gang er valget faldet på det kinesiske design- og researchstudie Neri&Hu.
Som noget helt nyt på messen er designprisen Born Classic, der uddeles i samarbejde med auktionshuset Bukowskis. Prisen, der har til formål at fremhæve godt design, gives til et nyt produktdesign af en skandinavisk designer eller producent, og det skal have kvaliteter, der kan gøre det til morgendagens designklassiker.

Er skandinavisk design egentlig varmt eller koldt?
Trendudstillingen Temperament, der skabes af designer Sahara Widoff vil tage temperaturen på moderne skandinavisk design og interiør. Gennem flere år har skandinavisk design været betegnet som cool, særligt på grund af det nordiske, æstetiske look, men ligeledes hot, da det er en stilretning, der appellerer bredt og med mange virkelig hotte produkter. Udstillingen bliver åben, men med mindre intime og lukkede områder, nærmest hemmelige steder, der venter på at blive åbnet og opdaget.
Et andet højdepunkt på messen er Green House, der er stedet for uetablerede designere og designskoler. Her anes ofte de nye hotte tendenser og talenter spejdes. I alt udstiller 37 designere/designstudier og 31 designskoler fra 21 lande. Heriblandt danske Nikolaj Thrane Carlsen, der sidste år dimitterede fra KADK. Via sit firma TangForm skaber han et bud på fremtidens bæredygtige møbler. ”Jeg ser frem til at udstille mine bæredygtige møbler sammen med andre designere”, lyder det fra Nikolaj Thrane Carlsen, der fortsætter: ”Jeg udstiller en lænestol med et sæde lavet af en tangbaseret komposit, der er fuldstændig bionedbrydelig. Møblerne hjælper med at sætte fokus på tang som et vigtigt bæredygtigt produktionsmateriale, der bevarer både æstetik og kvalitet. Mit fokus er på en cirkulær økonomi".

Byen stemmer i
Det er ikke kun i messehallerne, at det sprudler med design og nye produkter. Stockholm Design Week har fulgt messen i et par år nu, og udvalget af events, åbne showrooms, udstillinger og meget mere vokser støt. I år er der mere end 200 forskellige tiltag rundt i byen.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere