30.06.2020  |  Interior  |  Belysning

Som et venligt spøgelse

WOUD er nu på banen med bordlampen Ghost, der er designet af den tyske designer Andreas Kowalewski.

Idéen til Ghosts design fik Andreas Kowalewski, da han en dag så en antik olielampe på et loppemarked. Med Ghost vil Andreas Kowalewski videreføre fortidens lampe til en mere nutidig form uden, at dens funktionelle karakter går tabt. 

Ghost har et tyndt sort metalstel, som omkranser lampeskærmen. Samtidig fungerer den øverste del af metalstellet som et håndtag, der gør, at lampen nemt kan flyttes. Skærmen er udført i opalglas, som skaber en illusion af, at nogen har kastet et hvidt klæde over bordlampens lyskilde, så lampen ligner et svævende og venligt spøgelse, hvilket også har givet anledning til lampens navn; Ghost. 

Opalglasset, der udgør skærmen på Ghost, har subtile lodrette riller op langs siderne, der gradvis forsvinder i skærmens top, hvilket er med til at skabe en karakteristisk og arketypisk form. Ghost er med andre ord skulpturel, minimalistisk og funktionel.

Ledningen til Ghost fås desuden med en dæmpbar kontakt.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere