06.11.2020  |  Business  |  Branchenyt

Små virksomheder er lette ofre for it-kriminalitet

Mindre virksomheder er langt fra sikret godt nok mod it-kriminalitet. De tror fejlagtigt, at det ikke rammer dem.

Små virksomheder er ikke klædt godt nok på, når det handler om it-kriminalitet. Det skyldes blandt andet, at de ikke oplever, at de er i risiko. Men det er de. 39 procent af de små og mellemstore virksomheder har et utilstrækkeligt it-sikkerhedsniveau, viser tal fra Erhvervsstyrelsen.

Det Kriminalpræventive Råd vil nu råbe vagt i gevær sammen med en række brancheorganisationer, så indehavere af små virksomheder forstår, at de risikerer at blive udsat for it-kriminalitet.

”Det er ikke længere nok at låse døren til sin butik eller virksomhed, når man holder fyraften. De kriminelle kan komme ind på helt nye måde via nettet, og det bliver de små virksomheder nødt til at gardere sig bedre i mod”, siger formand for Det Kriminalpræventive Råd, Erik Christensen.

De 5 vigtigste råd

  • Få overblik over vigtige data og systemer
  • Opdater programmer og styresystemer
  • Investér i en IT-sikkerhedspakke med backup
  • Få gode digitale vaner
  • Stil krav til sikkerheden hos IT-leverandøren

Kilde: Sikkerdigital.dk

 

Rådet har gennem en kvalitativ undersøgelse blandt virksomheder med 1-10 ansatte undersøgt, hvorfor virksomhederne ikke øger deres it-sikkerhed.

”Den største barriere for de små virksomheder er, at de simpelthen ikke tror, at de bliver ramt. Men vi kan se, at flere små virksomhederne mangler et helt grundlæggende niveau af sikkerhed”, siger Anja Schulze-Larsen, der er udviklingskonsulent i Det Kriminalpræventive Råd.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere