25.01.2018  |  Business  |  Branchenyt

Skud på Stammen®

Designere og møbelsnedkerelever i samarbejde om at udfordre normen

23 møbelsnedkerelever og en beklædningselev fra NEXT Uddannelse København har i tæt samarbejde med 16 af Danmarks toneangivende designere skabt 15 forskellige møbler. Blandt designerne i år er Troels Grum-Schwensen, Isabel Ahm, Tom Stepp og Miriam Ortwed, og de har samarbejdet med de studerende under temaet ”den lille, moderne bolig”.

Derudover har det været et krav, at alle møbler skulle laves i elmetræ. Elmetræ er en træsort der tilhører den tempererede klimazone, og havde tidligere en stor udbredelse i Danmark, men pga. elmesyge, der udryddede en stor del af den danske elm, er der ikke længere til høst herhjemme. Træsorten er en snedkerfavorit på grund af sine åretegninger, med mange farver fra lys brun, med toner af både gule og grønne nuancer 

Skud på Stammen® er et skoleforløb som går mere end 10 år tilbage. Gennem alle årene har unge snedkerelever og designere udfordret sig selv og hinanden, og projektet har været vidt omkring og frembragt mange spændende møbeleksperimenter.

Det handler om at udfordre normen
Temaet er valgt ud fra en aktuel problematik, men det er egentlig ikke formålet med de møbler, der fremstilles i samarbejdet mellem de studerende og designerne, at de skal i produktion. Det handler meget mere om at afprøve nye ting og lege med materialer og metoder.

”I takt med at flere og flere søger mod byen, bliver der også mere rift om kvadratmeterne. Det betyder, at der bliver et stigende behov for møbler, der passer ind i den lille lejlighed”, siger Torkel Milling i en pressemeddelelse og uddyber:

”Men formålet med Skud på Stammen er ikke at være kommerciel og skabe møbler, der ender i produktion. Det vigtigste er at skabe en legestue for både designere og elever, som gerne skal hjælpe dem med at udfordre normer”.

Projekt Skud på Stammen® er født og lever i NEXT Uddannelse København, men flere partnere støtter op om projektet. Blandt andre er FDB Møbler med til at skabe en god ramme for både håndværkere og designere i Skud på Stammen. Og i år er samarbejdskredsen udvidet med DI, som lægger hus til Skud På Stammen® udstillingen.

Skud på Stammen® projektet præsenteres hvert år i en udstilling. Tidligere har bl.a. Trapholt og Dansk Designmuseum lagt hus til udstillingen. I år vises udstillingen i Industriens Hus på H.C. Andersens Boulevard.

Alle møbler fra Skud på Stammen kan opleves i Industriens Hus’ foyer fra 24. januar til 6 april.

Der er gratis adgang til udstillingen alle hverdage fra kl. 8.00 til 16.00

www.facebook.com/pg/skudpaastammen

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere