15.05.2023  |  Business  |  Branchenyt

Skal du i gang med Klimaregnskabet – hvor kan du søge råd?

Der kan være store fordele ved at arbejde ambitiøst og målrettet med at reducere udledning af drivhusgasser. Men hvor starter du, hvis din virksomhed vil arbejde konkret med klima?

Forventningerne til virksomhedernes arbejde med klima er fortsat store, og mange virksomheder leder efter konkrete værktøjer og inspiration til at opgøre deres klimaaftryksregnskab. 

Dansk Erhverv har i samarbejde med EY og Global Compact Network Danmark lavet en guide til virksomheder, som ønsker at komme i gang med deres klimaregnskab. CO2-udledninger bliver målt og rapporteret som CO2-ækvivalenter under tre forskellige typer udslip, som man referer til som scope 1, 2 og 3. Guiden gennemgår scope 1, 2 og 3 udledninger, giver eksempler på C02-beregninger og giver indblik i, hvordan man som virksomhed kan opgøre, monitorere og rapportere på sin klimapåvirkning. Beregning af virksomhedens CO2-udledning er ikke en strategi i sig selv. Det giver dog virksomheden muligheder for at udarbejde en klimastrategi og derigennem sætte målsætninger for sin klimapåvirkning. Derfor giver guiden også gode råd til klimastrategien, samt gennemgår spørgsmål, som en klimastrategi kan besvare.

Klimakompasset
Erhvervsstyrelsen har i samarbejde med Energistyrelsen lanceret værktøjet ”Klimakompasset”. Det er målrettet SMV’er og kan hjælpe med at beregne og opgøre klimaaftryk samt give indblik i, hvordan man kan reducere CO2-aftryk. Klimakompasset dækker bl.a. indkøb af materialer, transport, håndtering af affald og forbrug af el, gas eller varme. Værktøjet er gratis og webbaseret.

-PF

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere