11.08.2016  |  Business  |  Branchenyt

Skagerak og TAF Architects indgår samarbejde

Den danske designproducent Skagerak har taget hul på et nyt samarbejde med svenske TAF Architects, som forener arkitektur med møbel- og produktdesign. Sammen har parterne designet det elegante bord- og bænkesæt Overlap.

Et nyt skandinavisk samarbejde er skabt mellem danske Skagerak og svenske TAF Architects.

Bag TAF står den kreative duo bestående af Gabriella Gustafson og Mattias Ståhlbom, der sammen har arbejdet i et krydsfelt mellem arkitektur og møbel- og produktdesign siden 2002. TAF blev for alvor kendt i Danmark, da de i 2010 gik mod strømmen og præsenterede en nyfortolkning af den klassiske arkitektlampe i ubehandlet fyrretræ.

Deres håndværk er tidligere blevet fremvist på MoMa i New York, og i dag indgår deres designs i permanente udstillinger på henholdsvis Designmuseum Danmark og Sveriges nationalmuseum.

Læs også: Skagerak vinder international tysk designpris

I den nye relation mellem Skagerak og TAF lægger den svenske duo stor vægt på, at deres inspiration ofte udspringer af sparring og idéudveksling med anderledes tænkende designere.

”Grupper har som oftest en lang større dynamik end enkelte individer, og det ses tydeligt i det færdige udtryk, som vores samarbejde med Skagerak bl.a. har kastet af sig”, forklarer Mattias Ståhlbom.

Nyt bord- og bænkesæt
Det første tydelige resultat af sammenspillet mellem de danske og svenske designentusiaster kan opleves i det gedigne bord- og bænkesæt Overlap, der på en enkel og naturlig vis fører rustikke og moderne elementer sammen i et fælles udtryk.

Overlap er skabt som en hyldest til fællesskabet og de mange minder, vi bringer med os fra en dag eller aften omgivet af nye og gamle bekendtskaber. Benene er udført i pulverlakeret, galvaniseret stål og deres struktur har lagt navn til de nye møbler, der fungerer lige godt hver for sig som sammen, indendørs såvel som udendørs.

Læs også: Trip Trap bliver til Skagerak

Ejer og direktør i Skagerak, Jesper Panduro, glæder sig over den nye relation til de svenske designere og håber på at kunne sætte flere designs, som TAF har været inde over, i produktion i fremtiden.

”Med Overlap har vi lavet et bord- og bænkesæt, der kan skabe glæde og nytte mange forskellige omgivelser og leve videre i generationer. Mattias og Gabriella deler vores stærke ønske om at udvikle design med håndværksmæssig omhu og hensyn til miljø og samfund, og vi ser enormt frem til at begynde nye og udfordrende projekter med dem ved siden”, lyder det afsluttende fra direktøren.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere